Poolse toerist na uit zee redden meisjes overleden in Tarragona

Poolse toerist na uit zee redden meisjes overleden in Tarragona
Beeld: 123rf

TARRAGONA – De Poolse man die afgelopen dinsdag in Segur de Calafell aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona twee meisjes uit de zee wist te redden is enkele dagen later in het ziekenhuis overleden. Het voorval deed zich begin deze week voor bij het strand van Segur de Calafell waar twee meisjes rond 19.45 uur ‘s avonds om hulp schreeuwden in zee en de Poolse toerist geen moment nadacht en het water in dook om hen te redden.

Terwijl de meisjes uiteindelijk gered werden en zij op eigen gelegenheid uit de zee konden komen werd de 40-jarige Poolse vakantieganger Tomasz Czechowski verder de zee in geduwd door de stroming. Uiteindelijk kon ook hij door twee surfers uit zee worden gehaald maar moest hij gereanimeerd worden op het strand. De man werd naar het ziekenhuis gebracht maar wist zijn heldendaad niet te overleven.

Blijkbaar was er op het moment van het voorval geen strandwacht meer aanwezig want het was al 19.45 uur dinsdagavond toen de zwemmende meisjes van 16 en 17 jaar op zo’n 200 meter van het strand om hulp schreeuwden. De meisjes werden door de stroming meegesleurd zee inwaarts. De Poolse man bevond zich op het strand en stormde na het horen van de hulpkreten meteen de zee in om de meisjes te redden.

Hij wist de jonge zwemsters te bereiken en hen richting het strand te duwen maar daarbij werd hijzelf steeds verder zee inwaarts geduwd door de stroming. Twee andere Spaanse mannen die zich op het strand bevonden renden met hun surfplanken de zee in om de man uit het water te halen. Eenmaal op het strand werd de redder gereanimeerd want hij ademde niet meer waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

De man werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis van Tarragona waar hij uiteindelijk donderdag aan zijn verwondingen is overleden. De gemeente Calafell heeft besloten komende 12 september één minuut stilte te houden bij de volgende gemeentevergadering als eerbetoon aan de Poolse held.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Vangestel

Nooit uw eigen veiligheid in gedrang brengen!

Mimie

Hola. Prachtige heldendaad en maar één minuut stilte ? Wat met de ouders, de vrouw ( vriendin) en kinderen van de overledene ? Ik vind dat de stad of regio een betere attentie zou mogen bieden.

walter

Zonde dat onze gemeente zo triestig in het nieuw moet komen. Gelukkig voor de meisjes maar triestig voor die Pool.
Dit gezegd zijnde worden de krachten van de zee door velen onderschat surtout bij getijdenwisselingen. Zoals de weren nu op een neer komen kan ook een koude onderstroom de man noodlottig zijn geworden.
Maar goed dat zulke mensen nog deze reflex maken.

Jan

Getijden bij Barcelona ??😳
30 cm verval, vandaag…

Agnes

Het eerste wat je bij EHBO leert is niet het water in om mensen te redden zonder bescherming en/of hulp. Diep triest wat er is gebeurt met de Pool. Sterkte voor de familie.

Ger

Betreurenswaardig dat iemand met zovéél naastenliefde zijn eigen leven moet laten.

IIS

Erg en diep triest dat een heldendaad zo dramatisch eindigt en ook verschrikkelijk voor alle betrokkenen en zeker voor de nabestaanden.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.