Poolse toerist na uit zee redden meisjes overleden in Tarragona

Poolse toerist na uit zee redden meisjes overleden in Tarragona
Beeld: 123rf

Poolse toerist na uit zee redden meisjes overleden in Tarragona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Poolse man die afgelopen dinsdag in Segur de Calafell aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona twee meisjes uit de zee wist te redden is enkele dagen later in het ziekenhuis overleden. Het voorval deed zich begin deze week voor bij het strand van Segur de Calafell waar twee meisjes rond 19.45 uur ‘s avonds om hulp schreeuwden in zee en de Poolse toerist geen moment nadacht en het water in dook om hen te redden.

Terwijl de meisjes uiteindelijk gered werden en zij op eigen gelegenheid uit de zee konden komen werd de 40-jarige Poolse vakantieganger Tomasz Czechowski verder de zee in geduwd door de stroming. Uiteindelijk kon ook hij door twee surfers uit zee worden gehaald maar moest hij gereanimeerd worden op het strand. De man werd naar het ziekenhuis gebracht maar wist zijn heldendaad niet te overleven.

Blijkbaar was er op het moment van het voorval geen strandwacht meer aanwezig want het was al 19.45 uur dinsdagavond toen de zwemmende meisjes van 16 en 17 jaar op zo’n 200 meter van het strand om hulp schreeuwden. De meisjes werden door de stroming meegesleurd zee inwaarts. De Poolse man bevond zich op het strand en stormde na het horen van de hulpkreten meteen de zee in om de meisjes te redden.

Hij wist de jonge zwemsters te bereiken en hen richting het strand te duwen maar daarbij werd hijzelf steeds verder zee inwaarts geduwd door de stroming. Twee andere Spaanse mannen die zich op het strand bevonden renden met hun surfplanken de zee in om de man uit het water te halen. Eenmaal op het strand werd de redder gereanimeerd want hij ademde niet meer waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

De man werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis van Tarragona waar hij uiteindelijk donderdag aan zijn verwondingen is overleden. De gemeente Calafell heeft besloten komende 12 september één minuut stilte te houden bij de volgende gemeentevergadering als eerbetoon aan de Poolse held.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.