skip to Main Content
Spanjaard na proefrit met Nederlandse Mercedes in Galicië aangehouden
Guardia Civil

Spanjaard na proefrit met Nederlandse Mercedes in Galicië aangehouden

PONTEVEDRA – De politie in Galicië heeft in Sanxenxo een Spanjaard aangehouden omdat deze in een luxe Mercedes rondreed die in Nederland geregistreerd staat als gestolen. De auto in kwestie is een proefrit auto van een garage in Nederland maar werd nooit teruggegeven. In Spanje reed de man met een valse kentekenplaat rond.

Zoals de krant vermeldt gaat het om een Spanjaard die ook de Nederlandse nationaliteit heeft en in Portonovo woont. Zoals het verhaal is heeft de persoon in kwestie in Nederland bij een Mercedes garage een proefrit gemaakt maar heeft hij de luxe personenwagen nooit teruggebracht. Hij vertrok meteen met de dure auto naar Spanje waar hij in Galicië de kentekenplaten verwisselde.

De agenten controleerden de nummerborden bij een routinecontrole en kwamen er achter dat deze weliswaar van een Mercedes zijn maar van een ander model en type en van iemand die in het dorp Noalla woont. De automobilist werd door de politie aangesproken omdat het om een bekende gaat in het dorp met een strafblad en de agenten vonden het vreemd dat hij zo’n dure auto had. 

De man met Spaanse en Nederlandse nationaliteit was begin augustus in Nederland waar hij een proefrit met de Mercedes maakte en daarmee naar Spanje vertrok. De man is een bekende bij de politie vanwege fraude, diefstal en oplichting. 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 20 reacties
 1. Altijd zeuren en beschuldigen over links en rechts waar is dat voor nodig.
  In Nederland waren de meeste regeringen coalities, dus links en rechts namen beslissingen. Soms in het voordeel van de een en de ander keer voor de ander.
  Laten wij blij zijn dat wij als Nederlanders in zo*n democratie mogen en mochten leven. Nu genieten wij van een mooi leven in Spanje waar de democratie alleen maar rechts of Links is.
  Laten wij genieten van alle mooie dingen in het leven en aandacht en oplossingen bedenken voor alle slechte dingen (bijvoorbeeld de ontbossing in Brazilie etc) Waarin Nederland de grootste afnemer is van de daar verbouwde soja, voor onze veeteelt industrie.

 2. Mijn kinderen hebben beiden de Spaanse EN Nederlandse
  nationaliteit,daar mijn ex-echtgenote Spaanse is ikzelf Nederlander ben,Mijn zoon is geboren in Cadiz (Spanje) en mijn dochter in Nederland.Beiden hebben 2 nationaliteiten en dito paspoorten,en zijn over de 30 jaar!

 3. In België kan je 2 nationaliteiten hebben. Bijna alle Turken en Marokkanen hebben die dubbele nationaliteit. De Turkse mannen moeten wél voor hun 36 jaar 6 weken legerdienst gaan doen (in Antalya), anders verliezen ze hun Turkse nationaliteit.

 4. Je kunt best twee of meer nationaliteiten hebben naast de Nederlandse. Bijvoorbeeld, je bent Spanjaard en wordt dan Nederlander. Of je bent Marokkaan, wordt Spanjaard en dan ook nog Nederlander. Als jouw vrouw Spaanse is, kun jij ook de nationaliteit aannemen van je echtgenote, als je in een derde land woont.
  Je kunt NIET een buitenlandse nationaliteit aannemen als je Nederlander bent en ouder dan 18 zonder je Nederlanderschap te verliezen. Tenzij je getrouwd bent met een buitenlander en in 3 land woont.

  1. Tja Nederland is niet België
   Elk land zijn eigen regels lijkt het wel
   In België verlies je dus kennelijk niet je Belgische nationaliteit als je bvb de Spaanse aanvraagt.

  2. Dus Ramon, EU-onderdanen kunnen Nederlander worden met behoud van bijvoorbeeld de Spaanse nationaliteit ? Dus 2 paspoorten ?

 5. Hola, is dat diezelfde Spaanse Nederlander die ook een nieuwe mobilhome jatte onlangs van particulieren en hem ook niet weer bracht !? Dit nieuws circuleerde op Facebook.

 6. Wacht even redactie, naar mijn weten kan je geen Spaanse én Nederlandse nationaliteit bezitten, volgens zeggen van het Nederlandse consulaat in Madrid tegen mij 2 jaar geleden.
  Of Nederlands of Spaans werd mij meegedeeld.
  Kan mij niet voorstellen dat die klojo uit Galicië wél dit voordeel had of heeft…..

  1. Dag Piet, ik meende lang geleden eens ergens gelezen te hebben dat het wel mogelijk zou zijn om beide nationaliteiten te hebben. Zou het wel eens graag willen weten wat het nu is

    1. Ik heb even gegoogeld en er zou in België omstreeks 2006 een wetswijziging zijn geweest zodanig dat men als Belg 1 of zelfs meerdere nationaliteiten waaronder ook de Spaanse zou kunnen verkrijgen zonder de Belgische te verliezen. Heb er niet écht dieper op ingegaan. Ik weet niet hoe het is als het andersom zou zijn, misschien verliest men dan de Spaanse?
     Hopelijk komt er hierover ooit eens een artikel over in de kranten die Remco hier op SV publiceert.

 7. Nederlands paspoort en BSN afnemen. Als we dat bij iedere criminele aktie doen zijn we op de goede weg.

  1. Paspoort innemen gaat helaas niet gebeuren. De politici lopen steeds achter de feiten aan en durven geen beslissingen te nemen. Nederland is weggeven dit dankzij het linkse gebroed.

   1. Simon, ik behoor tot de klasse van het “ linkse gebroed “! Wil je verzoeken om je kwalificatie’s te onderbouwen met argumenten gebaseerd op feiten! Concreet, welke linkse partij heeft in Nederland wat weggegeven, in welke periode na het kabinet de Uyl hebben linkse partijen een meerderheid gehad in de Tweede Kamer der Staten Generaal?

    1. Jan ondara anus,
     dat kun je mensen zoals jij wel uitleggen maar je snapt t toch nooit.
     en dan ga je meestal nog harder schreeuwen.
     Dat is t gewoon niet waard.
     dit is overigens erg jammer zou beter zijn als jij het ook begreep.

     1. Jan, ik heb er een gewoonte van gemaakt om op basis van feiten te discussiëren. Ik lees van jouw hand alléén kwalificatie’s en geen argumentatie. De beweegredenen achter je reactie ontgaan me.

    2. Zie maar eens wat er in Amsterdam gebeurt dankzij het linkse gebroed. Het probleem bij links denkende blindheid en afnemende hersencellen.

     1. Jan…wat te denken van Marcel van Dam, een vorig minister-president Kok. Links praten rechts graaien.
      Niet te vergeten Den Uyl en deze bijzondere minister Pronk.

  2. Beste Nel, verrassend dat je de desbetreffende crimineel graag zou zien verdwijnen uit Nederland.
   Ten eerste mogen wij Spanjaarden trots zijn op het feit dat wij geen enkele herrie schoppen of schopten in ons gast land en wij behoren tot de meest geïntegreerde bevolkingsgroep in Nederland.
   Ten tweede vraag ik mij af waarom je deze site met Spaans nieuws bezoekt, ik mag aannemen dat het hier ramptoerisme betreft?

   Gr Jose Sanchez

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken