Bijna 50% minder overnachtingen in niet-hotelaccommodatie in juli in Spanje

Bijna 50% minder overnachtingen in niet-hotelaccommodatie in juli in Spanje
Beeld: Campings Girona

Bijna 50% minder overnachtingen in niet-hotelaccommodatie in juli in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) is het aantal overnachtingen in niet-hotelaccommodaties (extrahoteleros) in de maand juli met 49,9% afgenomen ten opzichte van dezelfde maand in 2019. We hebben het dan over overnachtingen op campings, in appartementen, vakantiewoningen, B&B’s en Turismo Rural en herbergen.

In de maand juli waren er in heel Spanje 127.553 niet-hotelaccommodaties geopend wat 66,8% van het totaal is. Daarvan waren er 110.258 toeristische appartementen geopend, 1.091 campings, 16.040 Turismo Rural en B&B accommodaties en 164 herbergen.

Het aantal overnachtingen in juli 2020 daalde met 49,9% naar 9,9 miljoen ten opzichte van de 19,8% miljoen in juli 2019. Het aantal vakantiegangers uit Spanje zelf daalde met 19,4% naar 7,5 miljoen personen terwijl het aantal niet-residenten ofwel buitenlandse vakantiegangers in niet-hotelaccommodaties met 77% daalde naar 2,4 miljoen personen.

Uiteraard heeft de noodtoestand een grote invloed gehad op het aantal overnachtingen gedurende de eerste zeven maanden. In januari en februari stegen deze nog met respectievelijk 1,9% en 6,4% maar vanaf maart daalden de overnachtingen met -63,2% in maart, -100% in april, -96,8% in mei, -84,6% in juni en -49,9% in juli. Gemiddeld daalde het aantal overnachtingen met 61,7% gedurende de eerste zeven maanden dit jaar.

Bekijk het hele rapport HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.