Dorp Benigánim in Valencia regio vanwege corona-positieven 14 dagen op slot

Dorp Benigánim in Valencia regio vanwege corona-positieven 14 dagen op slot
Beeld: Google Street View
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – In de autonome regio Valencia heeft men besloten vanwege het stijgend aantal positief geteste personen het dorp Benigánimin het zuiden van de provincie Valencia voor 14 dagen te sluiten. Dat betekent dat niemand het dorp in of uit mag gaan zonder gegronde en geldige reden. Daarnaast worden alle bars, restaurants, scholen en ouderencentra gesloten.

Vanaf dinsdag 1 september mogen de bijna 6.000 inwoners van het dorp Benigánim in het zuiden van de provincie Valencia het dorp niet verlaten terwijl mensen van buitenaf niet zomaar het dorp in mogen komen. Deze corona-maatregel zal voor 14 dagen gelden en is een antwoord op het snel stijgende aantal positieven.

Weliswaar is het dorp klein met 5.800 inwoners maar de incidentie wordt gemeten per 100.000 inwoners wat zeven dagen geleden in Benigánim nog 34,24 was maar daarna in slechts één week tijd steeg naar 994,46 per 100.000 inwoners.

Inwoners van het dorp mogen alleen de gemeentegrens overschrijden als ze o.a. naar het werk, een arts of ziekenhuis moeten gaan, om ouderen, minderjareigen of hulpbehoevenden te verzorgen, om terug te keren naar de vaste woonplaats, vanwege overmacht of enige andere activiteit van vergelijkbare aard.

De bewoners van Benigánim hoeven niet in thuisisolement en mogen gewoon de straat op maar daar mogen niet meer dan 15 personen bijeen komen terwijl dat gereduceerd is tot 10 personen binnenshuis. Wel wordt de inwoners aangeraden om zo min mogelijk naar buiten te gaan de komende 14 dagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.