Vakantiewoning eigenaren blijven aan de Costa Blanca vanwege corona

Vakantiewoning eigenaren blijven aan de Costa Blanca vanwege corona
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De corona-crisis en het stijgend aantal positief geteste personen in de grote Spaanse steden heeft ervoor gezorgd dat de rolluiken van de vakantiewoningen aan de Costa Blanca dit seizoen langer open zullen blijven. Duizenden vakantiewoning bezitters kiezen er namelijk voor om (nog) niet terug te keren naar de overvolle steden, mede vanwege de corona-crisis en de stijgende lijn wat betreft corona-positieven.

Veel van onze lezers plaatsen regelmatig reacties op onze Facebookpagina of in onze Facebookgroep met de opmerking dat ze zich veiliger voelen in Spanje dan in eigen land. Maar dat geldt niet alleen voor buitenlandse vakantiegangers of tweede woning bezitters maar ook voor de Spanjaarden die een vakantiewoning hebben aan de Costa Blanca.

Volgens de regionale krant zijn er duizenden personen die ervoor kiezen om langer aan de Costa Blanca te blijven omdat er minder corona-positieven zijn en omdat de gezondheidssituatie er over het algemeen beter voorstaat dan in bv. Madrid, Castilla-La Mancha, Castilië en León en het Baskenland.

In veel kustgemeenten zoals Torrevieja, Dénia, Xàbia, Orihuela Costa, La Vila Joiosa, Pilar de la Horadada, Santa Pola of Guardamar del Segura zijn nog veel vakantiewoning eigenaren te vinden die normaal gesproken al terug zouden keren naar hun vaste woonplaats. 

Het gaat daarbij om gepensioneerden die liever aan de Costa Blanca blijven maar ook families met kinderen zonder schoolplicht, thuiswerkers en mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt en liever in de vakantiewoning blijven dichtbij het strand in plaats van de drukke steden.

Veel van hen menen dat een leven in een drukke stad met volle metro’s en bussen, volle supermarkten, drukte op straat en ziekenhuizen die het zwaarder te verduren hebben of meer druk zullen krijgen vanwege de stijgende corona-cijfers op dit moment niet de juiste keuze is. Als je een andere keuze hebt zoals aan de kust blijven dan is dat logischerwijze beter.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.