Search
menu
Search

Mysterie van gevonden hand in kofferbak in Tarragona opgelost: arrestaties en gevonden lichaam

Drie mannen met hand in kofferbak aangehouden in Tarragona
Beeld: Twitter

Mysterie van gevonden hand in kofferbak in Tarragona opgelost: arrestaties en gevonden lichaam

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het is een bizar verhaal maar echt gebeurt. In de stad Tarragona hield de lokale politie een personenwagen staande met daarin twee mannen. Dat gebeurde omdat de mannen tegen het verkeer in reden. Na aanhouding kwamen de agenten erachter dat de mannen strafbladen hadden en besloten ze de auto en kofferbak te onderzoeken waarbij ze een hand vonden. De inzittenden werden meteen aangehouden. Op dat moment wist de politie nog niet waar de hand vandaan kwam maar dat mysterie is nu opgelost.

De twee inzittenden van de auto werden vorige week donderdagnacht staande gehouden en na de vondst van de hand in de kofferbak ook gearresteerd. Op dat moment was de herkomst van de hand een mysterie maar dat werd opgelost na de vondst van een lichaam in de Ebro-rivier in Sant Jaume d’Enveja, in het zuiden van de provincie Tarragona. Dat drijvende lichaam werd op zaterdag 21 augustus gevonden en de hand in de kofferbak op donderdag 26 augustus.

Beide vondsten werden aan elkaar gelinkt door de Mossos d’Esquadra politie. Meteen werd de woning van de mannen in de stad Tarragona onderzocht en stuitte men op bloedresten. Er werd ook een derde verdachte man aangehouden. Alles wijst erop dat deze drie mannen de in de Ebro-rivier gevonden man in de woning hebben vermoord om hem daarna in de kofferbak te stoppen en in het water te dumpen. Daarbij vergaten ze echter de hand die de politie dus in de kofferbak heeft gevonden.

UPDATE: Het aantal gearresteerde verdachten is na publicatie van ons artikel op dinsdag gestegen van drie mannen naar zes personen. In totaal zijn er nu vier mannen en twee vrouwen aangehouden voor de moord van een nog ongeïdentificeerde man wiens hand in de kofferbak van twee verdachten werd gevonden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?