Mysterie van gevonden hand in kofferbak in Tarragona opgelost: arrestaties en gevonden lichaam

Drie mannen met hand in kofferbak aangehouden in Tarragona
Beeld: Twitter

Mysterie van gevonden hand in kofferbak in Tarragona opgelost: arrestaties en gevonden lichaam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – Het is een bizar verhaal maar echt gebeurt. In de stad Tarragona hield de lokale politie een personenwagen staande met daarin twee mannen. Dat gebeurde omdat de mannen tegen het verkeer in reden. Na aanhouding kwamen de agenten erachter dat de mannen strafbladen hadden en besloten ze de auto en kofferbak te onderzoeken waarbij ze een hand vonden. De inzittenden werden meteen aangehouden. Op dat moment wist de politie nog niet waar de hand vandaan kwam maar dat mysterie is nu opgelost.

De twee inzittenden van de auto werden vorige week donderdagnacht staande gehouden en na de vondst van de hand in de kofferbak ook gearresteerd. Op dat moment was de herkomst van de hand een mysterie maar dat werd opgelost na de vondst van een lichaam in de Ebro-rivier in Sant Jaume d’Enveja, in het zuiden van de provincie Tarragona. Dat drijvende lichaam werd op zaterdag 21 augustus gevonden en de hand in de kofferbak op donderdag 26 augustus.

Beide vondsten werden aan elkaar gelinkt door de Mossos d’Esquadra politie. Meteen werd de woning van de mannen in de stad Tarragona onderzocht en stuitte men op bloedresten. Er werd ook een derde verdachte man aangehouden. Alles wijst erop dat deze drie mannen de in de Ebro-rivier gevonden man in de woning hebben vermoord om hem daarna in de kofferbak te stoppen en in het water te dumpen. Daarbij vergaten ze echter de hand die de politie dus in de kofferbak heeft gevonden.

UPDATE: Het aantal gearresteerde verdachten is na publicatie van ons artikel op dinsdag gestegen van drie mannen naar zes personen. In totaal zijn er nu vier mannen en twee vrouwen aangehouden voor de moord van een nog ongeïdentificeerde man wiens hand in de kofferbak van twee verdachten werd gevonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.