Benzine en diesel opnieuw duurder geworden in Spanje

Benzine en diesel opnieuw duurder geworden in Spanje
Beeld: via canva.com

Benzine en diesel opnieuw duurder geworden in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De gemiddelde brandstofprijs in Spanje is met 12% gestegen in de afgelopen acht weken. De prijs van benzine is deze week gestegen tot 1,721 euro per liter, een stijging van 0,65% vergeleken met de week ervoor. Hierdoor is benzine nu duurder dan ooit dit jaar en zijn de prijzen vergelijkbaar met die van november vorig jaar, toen de overheidskorting van 20 cent per liter nog van kracht was.

Het Weekly Oil Bulletin dat gegevens verzamelt van ruim 11.400 Spaanse tankstations, toont aan dat de gemiddelde benzineprijs iets hoger was dan 1,721 euro per liter en diesel bijna 1,612 euro kostte. Met deze prijzen kost op dit moment het vullen van een 55-liter tank benzine 94,66 euro. Op dit moment kost vullen van een 55-liter tank diesel 88,66 euro.

Voor Spanje zijn dit opnieuw hoge prijzen aan de pomp, maar in Nederland en België is het ook weer duurder geworden om te tanken. Een liter benzine kost nu in Nederland 2,083 euro gemiddeld, terwijl een liter diesel ook duurder is geworden en steeg naar 1,824 euro. Met deze prijzen kost op dit moment het vullen van een 55-liter tank benzine 114,57 euro. Op dit moment kost vullen van een 55-liter tank diesel 100,32 euro. Het verschil met Spanje met een volle tank is 19,91 euro wat betreft benzine en 11,66 euro wat betreft diesel.

Een liter benzine kost nu in België 1,814 euro gemiddeld, terwijl een liter diesel ook duurder is geworden en steeg naar 1,861 euro. Met deze prijzen kost op dit moment het vullen van een 55-liter tank benzine 99,77 euro. Op dit moment kost vullen van een 55-liter tank diesel 102,36 euro. Het verschil met Spanje met een volle tank is 5,11 euro wat betreft benzine en 13,70 euro wat betreft diesel.

Dit zijn gemiddelde prijzen die in de Spaanse regio’s, provincies en gemeenten anders kunnen zijn. Wil je de goedkoopste brandstofprijzen in jouw omgeving weten, kijk dan HIER  (op de computer) of HIER  (op de smartphone) op de website van het Ministerie van Ecologische Transitie en de Demografische Uitdaging voor de actuele brandstofprijzen bij jou in de buurt in Spanje.

NOTA: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin . Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen meestal anders want dit hangt er helemaal vanaf waar men tankt, in welke regio, stad of op welk eiland (Canarische Eilanden zijn doorgaans goedkoper).

Ga naar de inhoud