menu

Gratis emmertjes in Torremolinos om je voeten met zeewater te wassen

Gratis emmertjes in Torremolinos om je voeten met zeewater te wassen
Beeld: Ayuntamiento de Torremolinos / web

Gratis emmertjes in Torremolinos om je voeten met zeewater te wassen

De gemeente Torremolinos deelt ongeveer 1.000 emmers uit, zodat zwemmers hun voeten aan het strand met zeewater kunnen wassen, zonder gebruik te hoeven maken van douches en voetenbaden. Het is een bewustmakingscampagne die wordt aangedreven door de vereniging van gemeenten aan de Costa del Sol en zich zal uitbreiden naar de rest van de gemeenten aan de westkust van de provincie Málaga. In totaal zullen 7.000 emmers in verschillende gemeenten worden uitgedeeld.

De campagne maakt deel uit van ‘Mójate por el Medio Ambiente’. Het doel is om burgers bewust te maken van het belang van waterbesparing, vanwege de huidige omstandigheden van waterschaarste. Daartoe zullen er op de stranden van de gemeente emmers worden uitgedeeld zodat gebruikers zeewater kunnen opvangen en gebruiken om hun voeten te wassen in plaats van gebruik te maken van douches, waardoor ze bijdragen aan het besparen van dit schaarse goed.

Het is de bedoeling om het publiek aan te moedigen om een ​​emmer mee te nemen naar het strand om hun voeten en strandbenodigdheden zoals kinderspeelgoed, parasolstokken of stoelen te wassen en geen gebruik te maken van douchewater en voetenbaden, en zo een verantwoord en efficiënt watergebruik te bevorderen.

Torremolinos is een van de gemeenten aan de Costa del Sol waar op meerdere plaatsen de stranddouches en voetenbaden zijn afgesloten vanwege de waterschaarste in de hele autonome regio Andalusië, en vooral in de provincie Málaga. Dat neemt niet weg dat er nog wel douches en voetenbaden open zijn die dan ook nog steeds, ondanks de schaarste van water en bewustwordingscampagnes, veelvuldig gebruikt worden.