skip to Main Content
Camperparkeerplaats Playa San Juan in Alicante deze donderdag eindelijk open

Camperparkeerplaats Playa San Juan in Alicante deze donderdag eindelijk open

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Afgelopen winter beloofde de gemeente dat de camperparkeerplaats aan het Playa de San Juan in Alicante in juni van dit jaar open zou zijn maar dat is niet gelukt. Uiteindelijk zal de camperparkeerplaats deze donderdag 2 november geopend worden. Sinds maart van dit jaar is de camperparkeerplaats klaar voor gebruik maar problemen met de vergunningen en het zoeken naar een beheerder zorgden ervoor dat er nog maanden gewacht moest worden om eindelijk de campers aan het Playa de San Juan te kunnen parkeren.

De camperparkeerplaats in de nabijgelegen gemeente El Campello is overboekt en er kan vaak geen camper meer bij terwijl men in Alicante “illegaal” parkeert in de Urbanova wijk tegenover de Saladar de Agua Amarga. In de winter van 2016 zag het er allemaal nog zo leuk uit en beloofde de gemeente dat de camperparkeerplaats nog voor deze zomer geopend zou zijn maar dat lukte vanwege de bureaucratie dus niet. De parkeerplaatsen waren geverfd, de voorzieningen waren klaar maar de ketting hing er nog voor.

De nieuwe camperparkeerplaats van Alicante ligt naast het stadspark Parque La Marjal en aan het strand Playa de San Juan ter hoogte van de Avinguda de Costa Blanca 168. Deze “Camper Área” is uniek in Alicante en omgeving en heeft een oppervlakte van 5.300 vierkante meter om plaats te bieden aan 40 campers waarvan de eigenaren gebruik kunnen maken van een scala aan voorzieningen en 24 uurs beveiliging.

Een van de redenen waarom het besluit is genomen om deze camperparkeerplaats te bouwen is om parkeren en overnachten op andere plaatsen in de stad tegen te gaan. Daarnaast hoopt de gemeente op hetzelfde moment dat er meer campereigenaars naar Alicante komen wat uiteindelijk ook weer goed is voor de economie.

De camperparkeerplaats ligt vlakbij het stadspark en het strand en daarnaast op korte loopafstand van het Tram station waardoor de reiziger gemakkelijk met de tram de omgeving kan ontdekken of de stad in kunnen gaan en de camper kunnen laten staan.

De campers mogen slechts maximaal 48 uur op de camperparkeerplaats staan, iets wat in de wetten van de Comunidad Valenciana geregeld is. Het is niet helemaal bekend of het gebruik van deze nieuwe camperparkeerplaatsen gratis is of tegen betaling en wat deze kostprijs dal zal zijn. Daarnaast is het niet bekend of er tevens wifi internet zal zijn, iets wat veel campertoeristen zeker op prijs zouden stellen

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Inmiddels staan wij er. De cp ziet er tiptop uit. Beheerder is vriendelijk. Vanaf morgen 8 euro per dag. Douche en toilet vrij te gebruiken cassette legen en water inname kost 2 euro

 2. 48 uur is wel wat aan de korte kant, dan krijg je alsnog ergens anders parkeren. Hier staan campers minimaal een week of langer gewoon wild geparkeerd.

 3. Op ons kunnen ze rekenen in 2018, of wij daarvoor iets moeten betalen is geen probleem, makkelijk de omgeving verkennen is een pre.

  1. Marlies,
   Wil ook graag adres/coordinaten van camperplaats . Avinguda de la Costa Blanca 141?? Dan is het sitecode 59515

   1. Klopt Marlies, de sitecode van campercontact. Wij hebben plan om er de 26e en 27e nov. te gaan staan als het weer redelijk is. 8,- is te doen toch? Hoewel Campercontact nog geen prijs vermeld. Ok een nw CP vlakbij Gartagena, natuurlijk weer een Nederlander, gaan er gauw eens kijken.
    w

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken