Spaanse keten 100 Montaditos gaat bars in dorpen nieuw leven inblazen

Spaanse keten 100 Montaditos gaat bars in dorpen nieuw leven inblazen
Beeld: 100 Montaditos / web

Spaanse keten 100 Montaditos gaat bars in dorpen nieuw leven inblazen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De Spaanse horecaketen 100 Montaditos gaat met het ‘Proyecto Bares’ de bars in dorpen op het platteland nieuw leven inblazen. Met dit initiatief wil de keten dat eigendom is van Restalia voorkomen dat kleine bars in dorpen met minder dan 20.000 inwoners verdwijnen. De eerste bar is via dit initiatief al geopend in Ronda de Triana in Sevilla.

De horecagroep Restalia is eigenaar van de ketens 100 Montaditos, La Sureña Jarras y Tapas, TGB, Panther Organic Coffee en Pepe Taco met duizenden horecagelegenheden in heel Spanje en daarbuiten. Met het initiatief ‘Proyecto Bares’ wil de keten echter franchises van ‘100 Montaditos’ en ‘La Sureña Jarras y Tapas’ in dorpen op het platteland openen.

Over het algemeen worden dit soort ketens alleen geopend in grotere steden maar het doel is om nu in dorpen met minder dan 20.000 inwoners ook horecagelegenheden te openen op franchisebasis. Daarbij kijkt de keten hoofdzakelijk naar die horecagelegenheden die het financieel niet redden en bedreigd worden met sluiting. Met een franchise tegen gunstige tarieven kan de horecaondernemer dus doorgaan met zijn beroep terwijl de inwoners hun bar blijven behouden.

Ga naar de inhoud