Search
menu
Search

10x Spaanse spannende Halloween thrillers op Netflix

10x Spaanse spannende Halloween thrillers op Netflix
Beeld: via canva.com

10x Spaanse spannende Halloween thrillers op Netflix

Het is Halloween en dan is het tijd voor thrillers en horrorfilms waarvan er aardig wat te vinden zijn op streamingdiensten zoals Netflix. Aangezien er steeds meer Nederlanders en Belgen verliefd worden op Spaanse producties die in de meeste gevallen ook Spaans gesproken zijn, geven we een overzicht van spannend films die op Netflix te vinden zijn om tijdens Halloween te kijken. (onderstaande trailers zijn hoofdzakelijk in het Spaans). LET OP: sommige films zijn niet in alle landen te zien.

1. Hermana Muerta (Sister Death)

‘Hermana Muerta’ speelt zich af in Spanje in de jaren 1940. Narcisa, een jonge novice, arriveert in een klooster dat is omgebouwd tot een meisjesschool. Ze begint te lesgeven, maar al snel begint ze vreemde dingen te ervaren. Ze ziet geesten, hoort stemmen en wordt achtervolgd door een duistere kracht. Narcisa begint te vermoeden dat er een geheime geschiedenis achter het klooster schuilt. Ze begint te onderzoeken en komt erachter dat het klooster een duistere plek is waar gruwelijke dingen zijn gebeurd.

2. Infiesto

‘Infiesto’ speelt zich af in een klein mijnstadje in de Asturische bergen in Spanje. In maart 2020, tijdens de COVID-19-pandemie, worden twee rechercheurs, Samuel en Castro, naar het stadje gestuurd om te onderzoeken de zaak van een jonge vrouw die maandenlang vermist was. De vrouw, Irene, wordt levend gevonden, maar ze is ernstig gewond en heeft een mysterieus symbool in haar nek. Samuel en Castro beginnen een onderzoek en ontdekken dat Irene niet de enige is die is ontvoerd en mishandeld. De rechercheurs komen erachter dat er een duistere kracht werkzaam is in het stadje. Ze moeten racen tegen de klok om de dader te vinden en een nieuwe tragedie te voorkomen. 

3. Veronica

‘Verónica’ speelt zich af in Madrid in 1991. Verónica is een 15-jarig meisje dat samen met haar moeder en drie jongere broertjes en zusjes in een appartement woont. Tijdens een zonsverduistering besluit ze met twee vriendinnen een geestenbord te gebruiken om in contact te komen met de geest van haar overleden vader. De séance loopt echter verkeerd af en Verónica wordt behekst door een duistere kracht. Ze begint te hallucineren, krijgt nachtmerries en wordt achtervolgd door een geest. Verónica moet alles op alles zetten om haar familie te beschermen en de duistere kracht te stoppen.

4. Fenómenas

‘Fenómenas’ speelt zich af in Spanje in de jaren 90. Drie vrouwen, Sagrario, Paz en Gloria, vormen een onderzoeksteam dat gespecialiseerd is in paranormale verschijnselen. Ze worden ingehuurd om een antiekwinkel te onderzoeken waar vreemde dingen gebeuren. De vrouwen ontdekken al snel dat er meer aan de hand is dan ze dachten. De antiekwinkel is verbonden met een duistere kracht die al jarenlang de stad terroriseert. De vrouwen moeten alles op alles zetten om de kracht te stoppen, voordat het te laat is. De film is een combinatie van humor, horror, drama en thriller en daarnaast ook nog eens een waargebeurd verhaal.

5. Feria (SERIE)

‘Feria: The Darkest Light’ speelt zich af in de jaren negentig in een klein Andalusisch dorpje. Twee tiener zussen, Eva en Sofía, worden geconfronteerd met een afschuwelijke waarheid: hun ouders, die net zijn verdwenen, lijken verantwoordelijk te zijn voor de dood van 23 mensen. Eva en Sofía moeten samen achter de waarheid komen, terwijl ze moeten zien te overleven in een dorp dat hen haat. Ze ontdekken al snel dat er in hun woonplaats mensen zijn die meer weten dan ze laten merken, en achter de realiteit blijkt een onverklaarbare wereld verscholen te zitten.

6. Errementari

‘Errementari: The Blacksmith and the Devil’ speelt zich af in het Baskenland in 1843. Patxi, een smid, houdt een demon gevangen in zijn smederij. Usue, een weesmeisje, bevrijdt de demon per ongeluk. De demon, de Basajaun, is een mythologisch wezen uit het Baskenland. Hij is een groot en gevaarlijk wezen dat wordt geassocieerd met het bos en de natuur. Usue en Patxi moeten samenwerken om de Basajaun te stoppen. Ze ontdekken dat de demon een ziel heeft en dat hij een kans verdient op verlossing.

7. Bird Box Barcelona

Als je niet van het genre horrorfilms houdt met veel bloed etc, maar wel een spannende film wit zien die zich ook nog eens in Barcelona afspeelt, dan is dit jouw optie. ‘Bird Box Barcelona’ speelt zich af in Barcelona, in een post-apocalyptische wereld. De wereld is bezet door een soort wezens die mensen tot zelfmoord drijven als ze ze in de ogen kijken. Een groep overlevenden, onder leiding van een jonge vrouw genaamd Anna, probeert te overleven in deze gevaarlijke wereld. Ze moeten leren om blind te lopen om te voorkomen dat ze worden gekweld door de wezens.

8. Malasaña 32

‘Malasaña 32’ is een Spaanse horrorfilm uit 2020, geregisseerd door Albert Pintó. De film speelt zich af in Madrid in 1976 en vertelt het verhaal van een familie die in een appartement aan de Malasañastraat 32 verhuist. De familie ontdekt al snel dat het appartement een duistere geschiedenis heeft. Het appartement is bewoond door een geest die de bewoners terroriseert.

9. Relatos Salvajes (KLASSIEKER)

‘Relatos salvajes’ of in het Engels ‘Wild Tales’ is een Spaans/Argentijnse film uit 2014, geregisseerd door Damián Szifron. De film bestaat uit zes korte verhalen, die allemaal een andere kant van de menselijke natuur verkennen.

Pasternak: Twee passagiers in een vliegtuig komen tot de ontdekking dat ze beiden een man kennen met de naam Pasternak. Het blijkt dat iedereen in het vliegtuig op een of andere manier gelinkt kan worden met deze man.

Bombita: Simón Fisher, een sloopexpert, komt tot de ontdekking dat zijn geparkeerde auto wordt weggesleept terwijl hij een verjaardagstaart voor zijn dochter koopt. Nadat hij zijn auto teruggehaald heeft, komt hij te laat op het verjaardagsfeest van zijn dochter.

El salvavidas: Een redder op een strand weigert een man te redden die in het water is gevallen. De man is een politicus die de redder heeft ontslagen.

El cumpleaños: Een man wordt door zijn vrouw verrast met een verjaardagsfeestje. De man is echter niet blij met het feest en hij begint te schieten op de gasten.

La parrillada: Een groep vrienden gaat barbecueën in het bos. De vrienden beginnen ruzie te maken en de ruzie loopt uit de hand.

La autopsia de un taxista: Een man wordt dood aangetroffen in zijn taxi. Een politieagent begint een onderzoek naar de dood van de man.

10. REC (5 films)

REC is de ultieme horrorfilm uit Spanje die in 2007 in de bioscopen te zien was. Op Netflix staan echter alle vijf REC-films, die allemaal de moeite waard zijn om een of meerdere avonden te griezelen. Alle films in de REC-reeks hebben een aantal overeenkomsten. Ze zijn allemaal found footage-films, wat betekent dat ze zijn gefilmd door de personages in de film. Ze spelen zich ook allemaal af in Spanje en hebben een bovennatuurlijk element.

Rec (2007): Een tv-journaliste en haar cameraman volgen een brandweerploeg naar een flatgebouw in Barcelona, waar een oude vrouw een hartaanval heeft gekregen. Als ze binnenkomen, worden ze al snel geconfronteerd met een mysterieus virus dat mensen in bloeddorstige monsters verandert.

Rec 2 (2009): De journalisten en brandweerlieden zijn opgesloten in het flatgebouw en moeten zien te overleven tegen de bloeddorstige monsters. Ze worden geholpen door Ángela, een jonge vrouw die ook in het gebouw woont.

Rec 3: Genesis (2012): De film speelt zich af voor de gebeurtenissen van de eerste twee films. Marta, een jonge vrouw, wordt opgesloten in een psychiatrische kliniek. Ze ontdekt dat de kliniek een duistere geheimen heeft.

Rec 4: Apocalypse (2014): Marta en haar vriend Pablo worden ontvoerd door een groep soldaten die een virus hebben ontwikkeld dat de monsters kan doden. Ze worden naar een afgelegen eiland gebracht waar ze een groep overlevenden ontmoeten.

Rec 5: Incubación (2017): Een groep vrienden gaat op vakantie naar een afgelegen eiland in de Middellandse Zee. Ze ontdekken al snel dat het eiland een duistere geheimen heeft.

Ga naar de inhoud