Belgische man op zeilboot overleden in haven Galicië

Belgische man op zeilboot overleden in haven Galicië
Beeld: via canva.com

Belgische man op zeilboot overleden in haven Galicië

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een Belgische man die al ongeveer 8 jaar in zijn zeilboot in de jachthaven van Viveiro in Galicië woonde, is dood aangetroffen in zijn boot. Het personeel van het jachthavenbedrijf van Viveiro vond het levenloze lichaam van de Belgische zeiler.

Volgens lokale kranten wijst alles op een natuurlijke dood. De Belg was ouder dan 70 jaar. De Nationale Politie voerde de nodige procedures uit en verwittigde zijn familie in België.

Het is niet bekend waarom de oudere Belgische man alleen reisde en waarom hij juist acht jaar geleden voor een ligplaats in de jachthaven van Viveiro koos. Veel is niet bekend over deze Belgische man omdat hij zich niet bemoeide met andere mensen en buiten de haven niet veel te zien was.

Viveiro is een kleine stad in de regio Galicië, gelegen aan de Ría de Viveiro. De stad heeft ongeveer 30.000 inwoners en is een belangrijke haven- en toeristische bestemming. Viveiro heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad werd in de 12e eeuw een belangrijke haven en werd in de 15e eeuw een bisschopszetel. In de 16e eeuw werd Viveiro een belangrijke handelsstad en werd de stad ommuurd.

De stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Santa María, het klooster van San Francisco en de stadsmuren. Viveiro is ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, met een aantal prachtige stranden en natuurgebieden in de omgeving.

Ga naar de inhoud