Nederlanders en Belgen betrokken bij schietincident in Marbella

Nederlanders en Belgen betrokken bij schietincident in Marbella
Beeld: @policia / X

Nederlanders en Belgen betrokken bij schietincident in Marbella

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse politie heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van een schietpartij in de ochtend van zaterdag in Marbella, waarbij twee mensen gewond zijn geraakt. Het incident vond plaats rond het middaguur in de wijk Guadalmina.

De eerste hypothese wijst op een confrontatie tussen twee drugsbendes, een Belgische en een Nederlandse. Voorlopig is er niemand gearresteerd en de politie is op zoek naar de schutters die bivakmutsen droegen.

Op zaterdagmiddag 30 oktober omstreeks 12.45 uur, werd de politie gealarmeerd door meerdere buren die schoten hadden gehoord in de buurt van de snelweg A-7 ter hoogte van de wijk Guadalmina in Marbella. De politie trof twee gewonde personen aan, die naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie vermoedt dat het om een afrekening tussen twee drugsbendes gaat.

Deze schietpartij in Marbella is de laatste in een reeks van gewelddadige incidenten aan de Costa del Sol. Enkele weken geleden werd een man in een nachtclub in Estepona in zijn voet geschoten door een man met een bivakmuts. De politie is nog op zoek naar deze dader.

Ga naar de inhoud