Veel last-minute boekingen naar Spanje vanwege crisis in het Midden-Oosten

Veel last-minute boekingen naar Spanje vanwege crisis in het Midden-Oosten
Beeld: via freepik

Veel last-minute boekingen naar Spanje vanwege crisis in het Midden-Oosten

Het lijkt erop dat de Europese winterzonzoekers in plaats van Tunesië of Egypte massaal reizen boeken naar het zuiden van Spanje en de Canarische Eilanden om daar te genieten van de Europese zon. De reden daarvoor is natuurlijk de crisis in het Midden-Oosten waardoor zonzoekers ‘veiligere’ vakantiebestemmingen zoeken, zoals dus in Spanje.

De vraag naar reizen naar Spanje is de afgelopen week niet afgenomen, ondanks de oorlog in de Gazastrook. Integendeel, er is zelfs een toename te zien in de reserveringen voor de komende maanden. Dit suggereert dat Spanje een veilige haven wordt gezien voor reizigers die zich zorgen maken over de onrust in het Midden-Oosten.

In oktober waren vroegboekingen voor Spanje goed voor ongeveer 15% van alle reserveringen. In de afgelopen dagen is dit aandeel met 3% gestegen tot 18%. Dit suggereert dat er een toename is in de vraag naar reizen naar Spanje, mogelijk als gevolg van de oorlog in de Gazastrook.

Volgens TravelgateX zijn de hotelreserveringen voor de belangrijkste bestemmingen in Spanje in 2023 met 2% gestegen. De grootste stijging was op de Balearen, met een groei van 52%. Andere bestemmingen met sterke groei waren de Canarische Eilanden (+43%), Catalonië (+42%), de Valencia regio (+41%), de Madrid regio (+38%) en Aragón (+33%).

Ga naar de inhoud