Search
menu
Search

Wat gaan de winnaars Melissa en Bastiaan van ‘Het Spaanse Dorp: Zarra’ nu doen?

Wat gaan de winnaars Melissa en Bastiaan van ‘Het Spaanse Dorp: Zarra’ nu doen?
Beeld: cerveceriadezarra / web

Wat gaan de winnaars Melissa en Bastiaan van ‘Het Spaanse Dorp: Zarra’ nu doen?

Na meerdere weken verrukkelijke meeleeftelevisie en veel verhitte discussies tussen de deelnemers, zijn op maandag de winnaars bekend van ‘Het Spaanse Dorp: Zarra’. We weten inmiddels dat Melissa en Bastiaan het huis ‘Casa El Premio’ hebben gewonnen en zich de winnaars van de 2023-editie van het RTL-programma mogen noemen. Maar wat gaat het winnende koppel nu doen in Zarra?

De 32-jarige Melissa en 33-jarige Bastiaan Korsmit zijn de winnaars van het RTL4-programma ‘Het Spaanse dorp: Zarra’. Ze hebben een woning gewonnen, hun eerste eigen huis ooit. Hiermee komt hun idee om een eigen bierbrouwerij te starten een stap dichter bij, al verliepen de zaken na het filmen niet helemaal volgens plan.

In de laatste aflevering was te zien dat het stel een geschikte locatie had gevonden om hun bier te brouwen, maar dat gaat niet door omdat het te afgelegen ligt en de vergunningen niet te krijgen zijn. Daarom besloten Melissa en Bastiaan in de bestaande brouwerij te blijven en hun creaties verder te ontwikkelen.

Op de eigen website cerveceriadezarra.es is het plan van het tweetal te lezen. 2023 is natuurlijk het begin van het avontuur met onder andere de lancering van het ‘Weizen con Naranja’ bier op de Nederlandse markt. Verder willen ze een traditionele en zoete kriek maken met eigen geplukte kersen uit de omgeving van Zarra en een uniek honingbier produceren. Ook willen de bierbrouwers op zoek gaan naar een pand voor de bierbrouwerij die dan in 2024 of 2025 moet openen. Het streven is daarnaast om in 2026 een proeflokaal te hebben. Ondertussen zijn er drie biersoorten via de eigen website te koop.

Wat betreft de prijs van het programma, ‘Casa El Premio’, denkt het stel nog zeker twee jaar nodig te hebben om het huis af te krijgen. Wat ze daarna met de woning doen is ook nog niet bekend, wordt het de eigen woning of komt er een B&B? In een video zegt Melissa dat het een eigen woning wordt om te genieten van vrienden, een barbecue op het dakterras (wat niet is toegestaan in Spanje) en natuurlijk hun eigen gebouwde bier.

Verder vinden Melissa en Bastiaan het leven in Spanje superleuk, niet alleen het dorp, maar vooral de inwoners die erg vriendelijk zijn. Toch is het nog steeds wennen aan de cultuur en gewoonten in Spanje die natuurlijk anders zijn dan in Nederland.

De redactie van SpanjeVandaag wenst het winnende koppel veel succes in hun nieuwe dorp, ongetwijfeld dat ze het leuk gaan vinden, zullen integreren en hun bierbrouwerij een succes wordt.

Ga naar de inhoud