skip to Main Content
Lichaam vermoorde 18-jarige Diana Quer na bijna 500 dagen zoeken gevonden

Lichaam vermoorde 18-jarige Diana Quer na bijna 500 dagen zoeken gevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUNA – De Guardia Civil politie heeft na bijna 500 dagen het lichaam gevonden van de 18-jarige Diana Quer die op 22 augustus 2016 als vermist werd opgegeven. Na anderhalf jaar onderzoek kon de politie uiteindelijk op 29 december een verdachte aanhouden die later de moord bekende en aan de agenten vertelde waar het lichaam van Diana gedumpt was.

Weliswaar moet de identiteit nog bevestigd worden door een autopsie uit te voeren maar iedereen gaat er van uit dat het in een watertank gevonden lichaam van de verdwenen 18-jarige Diana Quer is. Door de bekentenis van de hoofdverdachte José Enrique A. Grey ook wel “El Chicle” (kauwgom) genoemd en de vondst van een lichaam komt er een einde aan een onderzoek en zoektocht van bijna 500 dagen.

Op 22 augustus 2016 wordt Diana Quer als vermist opgegeven door haar moeder die geen contact meer heeft gekregen met haar dochter die in een vakantiehuis van een familielid in de gemeente A Pobra do Caramiñal verblijft en naar het bezoeken van de lokale feesten niet meer via de telefoon en Whatsapp reageert. Op 23 augustus begint de lokale politie met de zoektocht waarna dit wordt overgenomen door de Guardia Civil. Er wordt gezocht in de gemeenten A Pobra, Porto do Son, Boiro en Ribeira maar Diana wordt niet gevonden.

Op 24 augustus 2016 geeft de familie van Diana Quear aan dat ze denken dat de 18-jarige om de een of andere reden ontvoert is. De politie richt zich echter op de gemeente A Pobra omdat een vriendin van Diana de nacht van de verdwijning een Whatsapp bericht ontving waarin stond dat iemand op straat schreeuwde “Morena, ven aquí” zoiets als lekker ding, kom hier. Na dagen van zoeken zonder elk spoor van Diana wordt op 29 augustus 2016 bekend dat Diana zonder identiteitskaart en bankkaarten is vertrokken waarbij gedacht wordt aan een vrijwillige verdwijning. Ondertussen worden er ook mensen ondervraagd in de provincie Madrid omdat Diana woonde in Pozuelo en studeerde in Boadilla.

Op 6 september 2016 wordt bekend dat de politie via het tracken van haar mobiele telefoon ontdekt heeft dat Diana rond 4 uur ‘s-nachts op 22 augustus 2016 in een auto stapte waarna de mobiel werd uitgeschakeld. Op 12 september wordt ook de moeder van Diana ondervraagd omdat ze sommige onwaarheden heeft verteld en haar getuigenis niet helemaal klopt. Ze wordt echter niet als verdachte gezien maar raakt wel de voogdij over haar andere 16-jarige dochter kwijt aan haar ex-echtgenoot.

Op 28 september 2016 zeggen getuigen dat ze Diana in de gemeenten Castroverde en Pedrafita in de provincie Lugo gezien hebben waarbij de 18-jarige vergezeld was van een engelssprekende oudere man. Dit bleek later niet correct te zijn. Op 27 oktober 2016 wordt de telefoon van Diana door een visser in de rivier gevonden en kan de politie pas enkele maanden later deze activeren om berichten, gesprekken en foto’s te bekijken. Er wordt niets bruikbaars gevonden omdat de telefoon te zwaar beschadigt is.

Op 10 november 2016 wordt bekend dat er tenminste een verdachte is, een automobilist die gezien werd op de plaats van verdwijning. Later blijkt dat het om dezelfde verdachte gaat die nu bekend heeft dat hij de moord heeft gepleegd. Na maanden van weinig nieuws in de verdwijningszaak Diana Quer wordt op 29 december 2017 bekend dat de politie een verdachte en zijn vrouw hebben aangehouden in de gemeente Rianxo. Dit stel wordt eigenlijk gearresteerd vanwege een andere poging tot ontvoering van een meisje dagen daarvoor.

De verdachte die wordt aangehouden is José Enrique A. Grey ook wel “El Chicle” genoemd die ook al in 2016 als verdacht werd gezien. Ook zijn echtgenote wordt gearresteerd nadat ze een bekentenis aflegde over waar haar echtgenoot was op de avond van poging tot ontvoering in december 2017 en deze later veranderde waarbij ze aangaf dat ze gelogen had. Nadat de agenten de verdachte hebben ondervraagd over de verdwijning van Diana Quer biecht “El Chicle” de moord op en geeft hij aan waar hij het lichaam heeft gelaten van de 18-jarige vrouw.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Rust in vrede Diana.
    Sterkte voor de familie en andere nabestaanden gewenst.
    Hoe raar het ook klinkt, toch ¨mooi¨ dat ze nu eindelijk allemaal rust kunnen vinden en het een plek kunnen geven.
    Hulde voor de onderzoekers, dat ze nooit hebben opgegeven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken