skip to Main Content
Wat zijn de beste Spaanse mousserende wijnen voor de jaarwisseling
123rf

Wat zijn de beste Spaanse mousserende wijnen voor de jaarwisseling

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse consumentenvereniging OCU houdt regelmatig tests, onderzoeken en vergelijkingen tussen verschillende producten. Aangezien het deze avond oud op nieuw is en er weer miljoenen liters Spaanse mousserende wijnen, ook wel bekend als Cava, gedronken worden hebben wij de top 10 op een rij gezet.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft een vergelijkingsonderzoek gedaan tussen de Spaanse mousserende wijnen die beter bekend staan als de Cava. Het gaat in feite om een Champagne maar dan van Spaanse bodem die niet Champagne genoemd mag worden en de naam Cava heeft in Spanje en voornamelijk geproduceerd wordt in de Catalaanse regio Penedès met de bekendste merken Codorniu en Freixenet.

Er zijn echter nog veel meer merken mousserende wijnen te vinden die dankzij de Catalaanse politieke en sociale spanningen populairder zijn geworden in Spanje de laatste maanden. Bij de OCU-test is gekeken naar mousserende wijnen van minder dan 2 euro tot meer dan 25 euro per fles, dus voor elk wat wils.

Welke

De OCU heeft 72 “vinos espumosos” onderzocht waarbij het merendeel de D.O Cava waren maar ook D.O.Rueda en Charmat. Er werden door de OCU 63 witte mousserende wijnen getest en 9 mousserende rosé wijnen.

In de categorieën waren er 23 “brut nature” (zonder toevoeging suiker), 37 “brut” (6 tot 15 gram suiker per liter), 11 “semisecos” (35 tot 50 gram suiker per liter) en 1 “dulce” (meer dan 50 gram suiker per liter). 6 mousserende wijnen waren “ecológicos” die zich ook nog eens tussen de betere mousserende wijnen bevinden.

Top 10

 1. Pata Negra, Organic Brut (Bodega: J. Gª. Carrión) prijs: vanaf 6 euro
 2. Anna de Codorníu. Blanc de Blancs, Brut reserva (Bodega: Codorníu) prijs: vanaf 12,35 euro
 3. Pata Negra, Organic Rosé, Brut (Bodega: J. Gª. Carrión) prijs: vanaf 6 euro
 4. Segura Viudas. Lavit Brut Nature (2015). (Bodega: Heredad Segura Viudas
  ) prijs: vanaf 6,99 euro
 5. Segura Viudas. Torre Galimany. Brut Nature (2013). (Bodega: Heredad Segura Viudas
  ) prijs: vanaf 14,65 euro
 6. +Natura. Brut Nature (2017). (Bodega: Pinord) prijs: vanaf 6,65 euro
 7. Castellblan. Brut Zero Brut Reserva  (Bodega: Cavas Castellblanch
  ) prijs: vanaf 5,94 euro
 8. Elyssia. Grand Cuvée. Brut, Gran Reserva (Bodega: Freixenet) prijs: vanaf 12,95 euro
 9. Emina. Brut Rosado Brut (Bodega: Matarromera) prijs: vanaf 7,50 euro
 10. Freixenet. Reserva Real Brut, Gran Reserva (Bodega: Freixenet) prijs: vanaf 25,43 euro

Dit is slechts de top 10 maar de lijst is veel langer waarbij de goedkoopste mousserende wijn 1,93 euro kost en de duurste 25,43 euro (plaats 10). Bekijk HIER de hele lijst.

Wat is jouw favoriete Cava of Spaanse mousserende wijn?

OCU

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken