Wat zijn de beste Spaanse mousserende wijnen voor de jaarwisseling

Wat zijn de beste Spaanse mousserende wijnen voor de jaarwisseling
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse consumentenvereniging OCU houdt regelmatig tests, onderzoeken en vergelijkingen tussen verschillende producten. Aangezien het deze avond oud op nieuw is en er weer miljoenen liters Spaanse mousserende wijnen, ook wel bekend als Cava, gedronken worden hebben wij de top 10 op een rij gezet.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft een vergelijkingsonderzoek gedaan tussen de Spaanse mousserende wijnen die beter bekend staan als de Cava. Het gaat in feite om een Champagne maar dan van Spaanse bodem die niet Champagne genoemd mag worden en de naam Cava heeft in Spanje en voornamelijk geproduceerd wordt in de Catalaanse regio Penedès met de bekendste merken Codorniu en Freixenet.

Er zijn echter nog veel meer merken mousserende wijnen te vinden die dankzij de Catalaanse politieke en sociale spanningen populairder zijn geworden in Spanje de laatste maanden. Bij de OCU-test is gekeken naar mousserende wijnen van minder dan 2 euro tot meer dan 25 euro per fles, dus voor elk wat wils.

Welke

De OCU heeft 72 “vinos espumosos” onderzocht waarbij het merendeel de D.O Cava waren maar ook D.O.Rueda en Charmat. Er werden door de OCU 63 witte mousserende wijnen getest en 9 mousserende rosé wijnen.

In de categorieën waren er 23 “brut nature” (zonder toevoeging suiker), 37 “brut” (6 tot 15 gram suiker per liter), 11 “semisecos” (35 tot 50 gram suiker per liter) en 1 “dulce” (meer dan 50 gram suiker per liter). 6 mousserende wijnen waren “ecológicos” die zich ook nog eens tussen de betere mousserende wijnen bevinden.

Top 10

 1. Pata Negra, Organic Brut (Bodega: J. Gª. Carrión) prijs: vanaf 6 euro
 2. Anna de Codorníu. Blanc de Blancs, Brut reserva (Bodega: Codorníu) prijs: vanaf 12,35 euro
 3. Pata Negra, Organic Rosé, Brut (Bodega: J. Gª. Carrión) prijs: vanaf 6 euro
 4. Segura Viudas. Lavit Brut Nature (2015). (Bodega: Heredad Segura Viudas
  ) prijs: vanaf 6,99 euro
 5. Segura Viudas. Torre Galimany. Brut Nature (2013). (Bodega: Heredad Segura Viudas
  ) prijs: vanaf 14,65 euro
 6. +Natura. Brut Nature (2017). (Bodega: Pinord) prijs: vanaf 6,65 euro
 7. Castellblan. Brut Zero Brut Reserva  (Bodega: Cavas Castellblanch
  ) prijs: vanaf 5,94 euro
 8. Elyssia. Grand Cuvée. Brut, Gran Reserva (Bodega: Freixenet) prijs: vanaf 12,95 euro
 9. Emina. Brut Rosado Brut (Bodega: Matarromera) prijs: vanaf 7,50 euro
 10. Freixenet. Reserva Real Brut, Gran Reserva (Bodega: Freixenet) prijs: vanaf 25,43 euro

Dit is slechts de top 10 maar de lijst is veel langer waarbij de goedkoopste mousserende wijn 1,93 euro kost en de duurste 25,43 euro (plaats 10). Bekijk HIER de hele lijst.

Wat is jouw favoriete Cava of Spaanse mousserende wijn?

OCU

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Voor ons steevast Juvé y Camps (reserva de familia)…staat al koud voor straks

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.