Het Spaanse woord of zin van de dag (174)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (174)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Donderdag 31 december

El jueves 31 de diciembre 2020 2020
uitspraak: el gwebes treenta ie oeno de dicjembre (slissende c) dosmielbeente

NIEUW: maandabonnement met NU een goede aanbieding tot 1-1-2021
Súperleuk, jij krijgt elke week minimaal 3 Spaanse lesjes voor €1,25 per week. Heel eenvoudig per maand opzegbaar. We beginnen bij het begin met de uitspraak en elke week een stapje verder.

Ik vroeg tijdens mijn LIVE Les aan mijn cursisten. Hoe zeg je in het Spaans – ik ga de rekening betalen? Weet jij het? Zet het juiste antwoord in de Besloten Facebook groep: www.facebook.com/groups/gratisspaanselessen of als je niet op Facebook zit, een goede vertaalsite vind ik www.glosbe.com, omdat je dan veel voorbeelden erbij krijgt. Google translate vertaalt heel erg letterlijk, dus pas op wat je typt.

Ik kreeg de volgende antwoorden van mijn cursisten:

  • Voy a pagar la cuenta – uitspraak: boi a pagar (g – zachte k van gracias) la kwenta.
  • Voy a pegar la cuenta – uitspraak: boi a pegar (g – zachte k van gracias) la kwenta

Welke is correct en kun je nog meer zinnen maken met de werkwoorden pagar en pegar? Wil je graag een maandabonnement op Supergoed Spaans Leren? Ik heb echt een supermooi NIEUW onderdeel. Voor meer informatie kijk op www.supergoedspaansleren.nl/abonnement

Ga naar de inhoud