Bioscoopbezoek Spanje met 45 procent gestegen maar slechte cijfers voor Spaanse films in 2021

Bioscoopbezoek Spanje met 45 procent gestegen maar slechte cijfers voor Spaanse films in 2021
Beeld: Canva

Bioscoopbezoek Spanje met 45 procent gestegen maar slechte cijfers voor Spaanse films in 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – 2021 wordt afgesloten met 45% meer bioscoopbezoek dan het eerste corona-jaar 2020. Het jaar zal afsluiten met circa 41 miljoen bioscoopbezoekers waarmee de bioscopen 251 miljoen euro hebben opgehaald. De meest bekeken internationale film was ‘Spider-Man: No way home’ en bij de Spaanse bioscoopfilms was dat ‘A todo tren, Destino Asturias’.

Het grootste deel van de bioscoopbezoekers werd geregistreerd in het tweede halfjaar van 2021. Aan de hand van cijfers van Comscore is te zien dat het bezoek aan de bioscopen vanaf juni alleen maar gestegen is, met een kleine daling in november. De provincies met de hoogste bezoekersaantallen waren Madrid (20,9%) gevolgd door Barcelona (14,4%), Valencia (6,3%), Alicante (4,0%), Sevilla (3,8%), Málaga (3,7%), Murcia (3,3%), Cádiz (3,0%); Vizcaya (2,5%) en Tarragona (2,2%).

De meest bezochte bioscoopfilm van 2021 is ‘Spider-Man: No way home’ met bijna 2,8 miljoen bezoekers en een opbrengst van 17,4 miljoen euro. ‘Fast & Furious 9’ staat op een tweede plaats met 1,5 miljoen bezoekers en een opbrengst van 9,6 miljoen euro gevolgd door ‘Venom 2: Let There Be Carnage’ met 1,4 miljoen bezoekers. 

Op de vierde plaats staat de Spaanse film ‘A todo tren: Destino Asturias’, die bij de Spaanse bioscoopfilms op de eerste plaats staat, met 1,5 miljoen bezoekers gevolgd door de film ‘Dune’ met 1,37 miljoen bezoekers en James Bond met ‘No time to die’ en 1,19 miljoen bezoekers.

Spaanse bioscoopfilms

2021 is geen goed jaar voor de Spaanse bioscoopfilms en het jaar wordt zelfs slechter afgesloten dan 2020 met slechts 40 miljoen euro opbrengst en niet meer dan 5,8 miljoen bezoekers. Het is de laagste opbrengst van Spaanse bioscoopfilms sinds het begin van deze eeuw. 2020 werd nog afgesloten met 43 miljoen euro opbrengst en 7,3 miljoen bioscoopbezoekers die naar Spaanse films gingen.

De meest bezochte Spaanse bioscoopfilm is ‘A todo tren¨Destino Asturias’ die een opbrengst had van 8,49 miljoen euro en 1,5 miljoen bezoekers naar de bioscopen trok. Deze film met Santiago Segura wordt gevolgd door de meer internationale film ‘Way down’ met 862.760 bezoekers en ‘Operación Cameron’ met 597.700 bezoekers.

De film ‘Buen Patron’ met Javier Bardem trok 518.254 mensen naar de bioscopen gevolgd door ‘Maixabel’ met 513.962 bezoekers, ‘Madres paralelas’ met 425.830 bezoekers en ‘Mama ó Papa’ met 225.929 bezoekers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.