Dorpscafé in de provincie Burgos is verhuurd voor 12 euro per maand

Dorpscafé in de provincie Burgos is verhuurd voor 12 euro per maand
Beeld: Google Streetview / screenshot

Dorpscafé in de provincie Burgos is verhuurd voor 12 euro per maand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BURGOS – Het gemeentebestuur van Padilla de Abajo, een dorpje in de provincie Burgos met 45 inwoners, staat het uitbaten van het dorpscafé af voor slechts 12 euro per maand. Door die lage prijs hoopt de gemeente het enige ontmoetingspunt voor de bevolking in ere te houden.

Ignacio Grajal, burgemeester van het dorpje Padilla de Abajo, ziet met lede ogen toe hoe de ontvolking ook in zijn dorp toeslaat. De lokale bar was al een tijdje dicht, geen goed nieuws voor het dunbevolkte Padilla de Abajo. Daarom verhuurt de gemeente het nu voor stunt prijs van 12 euro per maand. 

Moeilijke omstandigheden dus om een bar rendabel te houden, maar wel een gunstige huurprijs. Marta Delgado ging de uitdaging aan en voert vanachter haar bar mee de strijd tegen de Spaanse ontvolking.

De bar zelf is op en top Spaans. Er zijn patatas bravas, hamburgers en hotdogs te krijgen. Tegen de muur prijken de schilden van Real Madrid, FC Barcelona en de voetbalclub van Burgos. Delgado neemt geen risico om vijanden te maken door een foute voetbal keuze.

Marta Delgado komt zelf ook uit Burgos, en toen ze over de comfortabele huurprijs hoorde, besliste ze zich aan het avontuur te wagen. Haar partner, Santiago Pardo, metselaar van beroep, helpt haar als ze eieren nodig heeft of er iets in de keuken hersteld moet worden.

Het hangt van de klanten af wanneer ik de deur dicht doe, vertelt Delgado, het kan erg laat worden, zeker als er groepjes zijn die vieren dat ze een publieke plek hebben om samen te eten en drinken. Volgens een rapport van de bank van Spanje zijn 270 van de 371 gemeenten van de provincie Burgos, waaronder Padilla de Abajo, met ontvolking bedreigd. Initiatieven als het bewust openhouden van deze bar kunnen dan ook op grote steun rekenen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.