Barcelona bevriest de tarieven voor attracties zoals de dierentuin, Tibidabo en Park Güell in 2023

Barcelona bevriest de tarieven voor attracties zoals de dierentuin, Tibidabo en Park Güell in 2023
Beeld: Canva

Barcelona bevriest de tarieven voor attracties zoals de dierentuin, Tibidabo en Park Güell in 2023

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De tarieven in Barcelona voor bepaalde attracties en bezienswaardigheden gaan in 2023 niet omhoog. De inflatie zorgt ervoor dat deze prijzen normaal gesproken omhoog zouden moeten gaan, maar de gemeente van de stad heeft besloten dat ‘plaatsen van sociale interesse’ in Barcelona niet omhoog moeten gaan komend jaar en heeft daarom de prijzen bevroren. 

Op deze manier zal de dierentuin in het park van de Ciutadella een prijs van 21,40 euro blijven houden voor volwassenen. Voor kinderen van drie tot twaalf jaar blijft dit 12,95 euro. Het park Güell met kunstwerken van Gaudí zal 10 euro per persoon blijven kosten. Voor bewoners van de stad en kinderen onder de zes jaar zal een verlaagde prijs blijven gelden. 

Het attractiepark Tibidabo op de gelijkgenaamde berg zal een toegangsprijs blijven vragen van 35 euro per volwassene met toegang tot het hele park. Als je alleen het panoramisch gedeelte wilt bezoeken zal het 19 euro kosten. Hierbij hoort ook toegang tot het park met Cuca de Llum. Er zijn bovendien verlaagde prijzen voor minderjarigen. 

Ook Bicing, het fietsverhuurnetwerk van de stad, zal niet in prijs verhoogd worden. Ook andere sociale voorzieningen zoals spelotheken, buurtcentra en seniorencentra kunnen niet meer geld gaan kosten. Hulp in huis, gedeelde maaltijden en andere sociale voorzieningen worden daar ook toe gerekend. 

Er zullen ook maatregelen genomen worden om de prijs voor de energie te drukken. Daarnaast zijn er initiatieven om belastingvoordeel te krijgen voor minder gebruik van plastic voor éénmalig gebruik. Bedrijven die dit niet meer doen kunnen financiële steun krijgen vanuit het initiatief Barcelona nul plastic. Dit geldt daarnaast ook voor woonwijken. Als er in een wijk een minimaal procent aan recycling plaatsvindt, zal het mogelijk zijn om ongeveer vijftien procent van de tarieven af te schaven.

Ga naar de inhoud