Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (41)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (41)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (41)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan dit verhaal).

Op dit moment gebeurt er even helemaal niets in Casa Rodriguillo. We zijn voor de feestdagen in Nederland en er zijn ook geen bouwvakkers aan het werk in ons huis. De heenvlucht op kerstochtend naar Nederland ging heel soepel en vlot. Beide kerstdagen hebben we gezellig doorgebracht met de familie. Zoals gewoonlijk is het weer in Spanje rond de Kerstdagen heel mooi en moeten we het hier in Nederland doen met miezerige en winderige dagen, maar dat mag de pret niet drukken. Het is heel fijn om familie en vrienden te zien, even rustig aan te doen, tijd voor elkaar te hebben en lekker ontspannen. Wat afstand van het kluswerk doet ons goed en we hebben weer nieuwe energie opgedaan om na 4 januari weer aan de slag te gaan.

Oud en nieuw vieren wij sinds 1998 samen met een stapel vrienden in Nederland. In dat jaar kochten wij onze eerste huis en nodigde wij alle vrienden uit om samen bij ons te koken en te eten. Deze traditie hebben we tot nu toe vol weten te houden en vieren we al heel veel jaar oud en nieuw bij iemand uit de vriendenkring. De afgelopen twee jaar waren natuurlijk vanwege Covid anders en hebben we het in kleine groepjes gevierd. Dit jaar mogen we als vanouds weer allemaal samen zijn. Iedereen maakt of regelt een onderdeel van de avond en ondanks dat we al vroeg in de avond beginnen, is het altijd aan het einde van de avond haasten om op tijd te bubbels te kunnen ontkurken.

Dit jaar is het thema winter BBQ en zijn we samen met vriend Jaap verantwoordelijk voor het dessert. We verklappen nog niet wat we maken, maar we gaan bakken en chocolade temperen. Het is heel leuk om door de jaren heen de ontwikkeling van de kok technieken te zien. De eerste jaren woonde we allemaal net op ons zelf en werden er simpele gerechten gemaakt. Inmiddels wordt er flink uitgepakt en komen er hele speciale en bijzondere dingen op tafel. We zijn benieuwd wat er dit jaar door de andere gefabriceerd wordt.

Zoals jullie waarschijnlijk wel in andere artikelen op Spanjevandaag hebben gelezen zijn er in Spanje vele tradities tijdens de feestdagen. Een traditie is het dragen van nieuw rood ondergoed tijdens oud en nieuw, dit zou geluk moeten brengen. Nou is een beetje extra geluk nooit weg, dus dragen wij sinds we weten van deze traditie rood ondergoed tijdens oud en nieuw. Het eten van de 12 druiven om 12 uur laten we achterwege. Het is nog een hele kunst om op elke klokslag een druif naar binnen te werken, de eerste gaan nog wel…

Vanuit Nederland willen wij iedereen een fijn oud en nieuw wensen en alle goeds voor 2023. Feliz nochevieja y año nuevo, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud