CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (5)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (5)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (5)

Intro: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper, alsof de wereld aan je voeten ligt, gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Maar waar ze wel willen wonen, ze hebben geen idee. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Een sprong in het diepe. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

En dan denken wij dat wij de enige zijn die in een camper wonen. Het lijkt soms wel of de halve wereld deze stap heeft genomen. Op Polarsteps vertellen mensen ons dat ze al jaren leven in hun camper of van plan zijn het te gaan doen. En deze week kwamen we op één dag en op één camperplaats een Duits stel en een Nederlander tegen die in hun camper wonen. 

De Duitsers hadden hun huis verkocht en een camper gezocht die van alle gemakken voorzien is om erin te kunnen wonen. Zij hebben een camper van 8,5 meter met achterin een enorme zitbank en een flatscreen tv die in een gemiddelde Nederlandse huiskamer niet zou misstaan. Maar hun grootste trots was toch de wasmachine in de garage. Nooit geweten dat er van dit soort kleine modellen wasmachines zijn. Zo super gaaf! Ha, ha, of wij jaloers zijn? Nee! We redden ons prima zonder.

Maar onze Nederlander spande helemaal de kroon. Hij had in zijn garage een garderobe gebouwd waarin al zijn kleding keurig gestreken en op kleur was opgehangen, van t-shirt naar overhemd naar jasjes. Geweldig! En trots dat hij was, hij glunderde van oor tot oor.

Nee, dan is het in een camper gaan leven bij ons gegroeid. Van; ‘Zullen we wel of geen camper kopen?’, naar; ‘Willen we dan een kleine of een grote camper?’, naar; ‘Oh we vinden het zo leuk, zullen we er maar in blijven wonen’. En dat allemaal binnen een half jaar. En ja, onze campervan is dan met z’n tweeën natuurlijk wel klein, maar we redden ons er prima in. Vooralsnog missen we niets, geen wasmachine en ook geen uitgebreide garderobekast. Ach, wat heb je nodig als je de gehele dag buiten leeft? Precies, niets! 😉

Voor wie ons niet volgt op Polarsteps, we zijn deze week Portugal ingereden. En vraag je je af wat wij de gehele week doen; voornamelijk genieten en de rest kun je lezen op Polarsteps. Het leven is te mooi om op één plek te blijven!

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud