Pasgeboren baby die in een afvalcontainer in Sevilla werd gevonden is geadopteerd

Pasgeboren baby die in een afvalcontainer in Sevilla werd gevonden is geadopteerd
Beeld: via canva.com

Pasgeboren baby die in een afvalcontainer in Sevilla werd gevonden is geadopteerd

Afgelopen 18 december deed een buurtbewoner in Los Palacios in de provincie Sevilla  een macabere ontdekking. Hij wilde het vuilnis weggooien en trof in de container een pasgeboren baby aan. Het meisje was nog verbonden aan haar navelstreng.

Nieves. Zo doopte men de vondeling, net zoals de patroonheilige van Los Palacios. Gisteren verliet ze het ziekenhuis samen met haar nieuwe adoptieouders. Die zullen zes maanden over haar lot beslissen. Vervolgens volgt een evaluatiemoment. Als alles goed verloopt, kunnen ze dan definitief de ouders van het meisje worden.

Carmen María Molina, de schepen voor sociaal welzijn van Los Palacios, spreekt geruststellende woorden. Nieves werd gevonden dankzij haar gehuil. Momenteel is ze stabiel en gezond. “Het ontbreekt haar niet aan knuffels, aanrakingen en glimlachen tijdens haar eerste levensdagen”.

Nieves kwam in het hospitaal aan met onderkoelingsverschijnselen. Ze was namelijk helemaal naakt en in een zwarte vuilniszak gewikkeld. Ze zat dan wel niet heel lang in de container, voor een pasgeboren baby is het een wonder dat ze het zonder kleerscheuren overleefde. 

De bevoegde diensten bedanken de buurtbewoners voor hun bezorgdheid en betrokkenheid. De zaak wordt onderzocht, en de politie hoopt al binnen enkele dagen duidelijkheid te kunnen scheppen over de biologische ouders van het meisje.

Ga naar de inhoud