5x dorpen die je in de winter in Spanje moet bezoeken

5x dorpen die je in de winter in Spanje moet bezoeken
Beeld: Ochagavía / Canva

5x dorpen die je in de winter in Spanje moet bezoeken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje is een mooi land waar het hele jaar door mooie plekjes te ontdekken zijn. Sommige van die plaatsen zijn juist in de winter op hun mooist. Voor een weekendje weg of zelfs een echte wintervakantie kun je genieten in één van deze idyllische Spaanse winterdorpen in de sneeuw. 

De meeste toeristen komen in de zomermaanden naar Spanje om te genieten van de stranden, de gastronomie en wie weet de natuur en cultuur. Maar buiten de zomer weten veel Spanjekenners dat het land ook veel te bieden heeft. De winter is een jaargetijde dat geweldig is om Spanje te bezoeken en de volgende dorpen zijn zeker de moeite waard. Ben jij er al geweest?

Navacerrada
Beeld: Canva

Navacerrada

Dit is een dorp in de provincie Madrid en het is gelegen in de ‘Sierra de Guadarrama’. Het ligt op 1200 meter hoogte en er kan fantastisch gewandeld worden in de omgeving. Daarnaast is het ook mogelijk om hier te skiën op de tien kilometer piste in de bergen rondom dit dorp. 

Bagergue
Beeld: Wikipedia

Bagergue

Dit mooie dorp ligt in Catalonië, in de provincie Lleida. Het is het hoogstgelegen dorp van de vallei van Aran en is gesitueerd op 1419 meter hoogte. Het is al een fantastische plek om te bezoeken in de zomer, wanneer het dorp bekleed wordt door bloemen, maar in de winter is het beste moment om hier een kijkje te nemen. De huizen, gemaakt met steen en met houten balkons passen perfect in het plaatje met de witte sneeuw. In het dorp bevindt zich zelfs de oudste kaasmakerij van de Pyreneeën en er is ook een museum ‘Eth Corrau’. Hier kun je alles leren over de gewoontes van het dorp. 

ronda
Beeld: Canva

Ronda

Sneeuw is vaak te vinden in de bergketen die het dorp Ronda omringt in de provincie Malaga. Het is erg dicht bij het nationaal park ‘Sierra de las Nieves’ (bergketen van de sneeuw). Ronda is overigens het hele jaar door één van de meest bezochte plaatsen van Spanje. Je kunt er van alles doen in de open lucht, maar één van de dingen die je echt moet zien is de Puente Nuevo (nieuwe brug), die de oude stad en het modernere gedeelte verbindt. Daarnaast zijn een bezoek aan het Arabische badhuis en aan het uitzichtpunt van Aldehuela echte aanraders. 

Ochagavia 1
Beeld: Canva

Ochagavía

Gelegen in het noorden van de vallei van Salazar vind je één van de mooiste dorpjes van de Pyreneeën van Navarra. Het is ook één van de meest bezochte dorpjes. Vooral de architectuur van Ochagavía is bijzonder. De stad heeft smalle straten en geplaveide wegen, met huizen van steen en daken van leisteen die in de winter meestal wit gekleurd zijn door de sneeuw. De kerk van San Juan Evangelista is een plek die je niet mag missen. Ook de natuur rondom de stad is erg bijzonder. Hij is gelegen aan de rand van het oerwoud van Irati, één van de best bewaarde eiken en sparrenbossen van Europa. 

Potes
Beeld: Canva

Potes

Het dorp Potes staat ook bekend als de stad van de bruggen en de torens. Het is één van de ingangen naar het nationaal park van de ‘Picos de Europa’. Het dorp is dus ideaal om te bezoeken in combinatie met het berggebied. Het dorp telt 1.500 inwoners en behoort tot de gemeente van Liébana. Het is een perfect uitstapje voor een ontsnapping aan de drukte van alledag. 

Andere plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn o.a. in de provincie Huesca (Aragón) in de Pyreneeën Benasque, Sallent de Gallego en Lanuza; Queralbs in de Vall de Nuria (Girona); Durro in de Vall de Boi (Lleida); O Cebreiro, ook wel El Cebrero genoemd in de provincie Lugo (Galicië): Peñalba de Santiago (León) en Frías (Burgos) en Bulnes (Asturië).

Ga naar de inhoud