Search
menu
Search

10x goede voornemens die met Spanje te maken hebben

10x goede voornemens die met Spanje te maken hebben
Beeld: via canva.com

10x goede voornemens die met Spanje te maken hebben

Er is weer een nieuw jaar aangebroken en dat is natuurlijk uitbundig gevierd. Een nieuw jaar houdt voor veel mensen ook in dat er een nieuw begin is en dat er allerlei goede voornemens gemaakt worden. Zo zijn er natuurlijk de eeuwenoude goede voornemens (propósitos año nuevo) zoals stoppen met roken, minder werken, sporten en gezonder leven. Hieronder hebben we 10 goede voornemens geplaatst die echter met Spanje te maken hebben.

Met het nieuwe jaar komen ook de goede voornemens zoals (in het Spaans) Perder peso (gewicht verliezen); Trabajar menos (minder werken); Practicar más deporte (vaker sporten); Aprender un nuevo idioma (een nieuwe taal leren); Aprender español (Spaans leren); Acostarse más temprano (vroeger naar bed gaan); Despertarse más temprano (vroeger opstaan); Aprender a cocinar (leren koken); Beber más vino y menos cerveza (meer wijn drinken en minder bier) en Pasar menos tiempo en Facebook (minder tijd doorbrengen op Facebook).

1. Spaans leren (aprender español)

Eindelijk is het dan zover, een nieuw jaar dus ook een nieuw goed voornemen om met de Spaanse lessen te beginnen om zo het Spaans beter onder de knie te krijgen, zodat de volgende reis naar Spanje alleen nog maar leuker kan worden. Mocht je van plan zijn om te gaan emigreren naar Spanje dan is het leren van de Spaanse taal een must want dat maakt het dagelijkse en sociale leven gewoon veel prettiger.

Spaans leren in Spanje
De Spaanse taal leren in Spanje is de beste manier om met de Spanjaarden te praten en ze te verstaan maar ook om de cultuur te begrijpen.
PWA spanjeweetjes 1www.spanjeweetjes.nl

2. Emigratieplannen maken (emigrar)

Misschien wil je het al heel lang en droom je er stiekem al heel veel jaren over … emigreren naar Spanje. Misschien is dit nieuwe jaar een goed begin om met de plannen te beginnen, een geschikte woonomgeving te zoeken in Spanje, kijken naar een huur- of koopwoning en wie weet wordt dit nieuwe jaar hét jaar om definitief naar Spanje te emigreren.

Waarom naar Spanje verhuizen
Waarom naar Spanje verhuizen om te emigreren en te gaan wonen in Spanje? Er zijn meer dan genoeg redenen dus een klein overzicht.
PWA spanjeweetjes 1www.spanjeweetjes.nl

3. Spaans kokkerellen (cocinar)

Zou het niet leuk en lekker zijn als je de Spaanse gerechten thuis in Nederland of België zou kunnen bereiden om bij elke maaltijd in de vakantiesfeer te komen. Begin met een kookcursus en leer hoe je de paella moet maken, een gezonde gazpacho of echte Spaanse tapas en pintxo of misschien wel de authentieke sangria.

4. Met de camper door Spanje reizen (viajar en coche caravana)

Heb je de tijd en heb je er zin in, waarom dan niet een camper huren en weken lang door Spanje trekken. Sla daarbij dan de typische kustplaatsen eens over en ontdek het “echte” Spanje in het binnenland en trek er met de camper op uit om Castilla-La Mancha, Castilië en León, de binnenlanden van Andalusië, Aragón, Navarra of de Atlantische “groene” kust en de regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland te ontdekken.

Regels voor campers in Spanje
Er komen steeds meer Nederlanders en Belgen naar Spanje op vakantie met de eigen of gehuurde camper maar wat zijn de regels in Spanje?
PWA spanjeweetjes 1www.spanjeweetjes.nl

5. Adopteer een hond of kat uit Spanje (adoptar un perro/gato)

Heb je altijd al van honden en/of katten gehouden, waarom dan niet een hond of kat (of beide) uit Spanje adopteren? In Spanje zitten er veel te veel honden en katten in de overvolle asielen en opvangcentra dus elke adoptie is meegenomen.

6. Doe vrijwilligerswerk (trabajar como voluntario)

Woon je in Spanje en wil je meer geïntegreerd raken in de Spaanse cultuur? Doe dan eens mee met vrijwilligerswerk. Dat kan bij een hondenasiel of bij een buurtvereniging, plaatselijke feestcommissies etc. Een leuke manier om onder de Spanjaarden te komen, de cultuur en taal te leren en een leuke tijd te hebben.

7. Leer padel spelen (jugar a padel)

Wil je sportief zijn, dan kun je in het nieuwe jaar altijd nog padel leren spelen. Het gaat hier in feite om een combinatie van tennis en squash wat een hele rage is in Spanje. Er zijn bijna overal in Spanje wel padelbanen te vinden.

Spanje’s hippe sport Padel
Wellicht is Padel een van de hipste sporten op dit moment in Spanje maar wat is het eigenlijk en hoe speelt men Padel.
PWA spanjeweetjes 1www.spanjeweetjes.nl

8. Loop de Camino de Santiago (pelegrinar)

Heb je het altijd al gewild en had je elk jaar een ander excuus om het niet te doen, doe het dan dit jaar eens wel. Loop de hele of een deel van de Camino de Santiago pelgrimsroute. Doe dit om spirituele redenen of om tot rust te komen, om sportief te zijn of om de cultuur te leren kennen tijdens de route.

9. Lees Don Quijote (leer libro)

Geen zin om op reis te gaan, maar wil je wel wat cultuur vanaf de bank lezen, begin dan eens aan het meesterwerk van Miguel Cervantes, Don Quijote. Het is zeker niet het kleinste boek maar volgens velen erg leuk en spannend om te lezen. Uiteraard kun je ook de film of serie kijken, maar het boek is natuurlijk leuker.

donquijote
Het Spaanse boek Don Quijote is het meest vertaald en verkocht
Wist je dat de Spaanse roman Don Quijote ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’ op Bijbel en Koran na het meest vertaalde en verkochte boek ter w …
icoon2022www.spanjevandaag.com

10. Kijk Spaans op Netflix (Ñetflix)

Op Netflix staan tientallen Spaanse series en speelfilms die ook in Nederland en België te bekijken zijn. Het leuke is natuurlijk dat in deze series en films Spaans wordt gesproken en dat dit in het Nederlands is ondertiteld. Zo leer je misschien de Spaanse taal ook nog. Daarnaast zie je nog eens wat van het Spaanse landschap.

BONUS: Lees de andere websites van SpanjeSites

SpanjeVandaag ken je natuurlijk al, maar ken je ook onze andere interessante websites over Spanje? Zo hebben we de leukste top 10 lijsten op SpanjeTopTien.nl en de leukste en makkelijkste weetjes over Spanje op SpanjeWeetjes.nl.

Ga naar de inhoud