Málaga krijgt op en na grootste Drive In Bioscoop van Spanje en Europa

Málaga krijgt op en na grootste Drive In Bioscoop van Spanje en Europa
Beeld: Málaga Hoy

Málaga krijgt op en na grootste Drive In Bioscoop van Spanje en Europa

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Goed nieuws voor de bioscoop fans aan de Costa del Sol die nu vanwege de gesloten bioscopen in Spanje niet naar de cinema kunnen en dat wellicht vanwege eventueel besmettingsgevaar ook liever niet zouden willen doen. Málaga krijgt namelijk de op en na grootste Drive In Bioscoop van Spanje en Europa.

Málaga zal binnenkort (datum nog onbekend) de eerste Drive In Bioscoop van Andalusië krijgen wat tevens de op en na grootste zal zijn van Spanje en daarnaast val heel Europa. Voor de duidelijkheid, de grootste Drive In Bioscoop van Europa en dus ook van Spanje is sinds juni te vinden in Alicante zoals we HIER al schreven.

Goed nieuws dus voor die bioscoop fans die het leuk vinden om naar de nieuwste films te kijken op een 250 m2 groot scherm in plaats van dat kleine Netflix gedoe 😉 Nadat de Drive In Bioscopen lange tijd nergens te vinden waren heeft de corona-pandemie ervoor gezorgd dat deze vorm van films kijken weer populair is geworden in Spanje.

De Drive In Bioscoop van Málaga is een initiatief van de eigenaren van Autocine Madrid Race, Zij hebben recent groen licht gekregen van de gemeente Málaga om de plannen voor de eerste Drive In Bioscoop van Andalusië bij het industrieterrein Guadalhorce te openen.

Deze zal gelegen zijn op een terrein van 16.000 vierkante meter en plaats bieden aan 250 personenwagens maar ook 250 ligbedden voor de bioscoopbezoekers die of niet met eigen vervoer of liever lui achterover liggend de films willen kijken. 

Deze Drive In Bioscoop bevindt zich op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Málaga en biedt ook kinderspeelruimtes, horeca voorzieningen, food trucks, ruimtes voor evenementen en een ruimte waar ook scooter en motorrijders naar de films kunnen kijken (of hun tweewielers parkeren). Het is niet bekend of deze Drive In Bioscoop net zoals die in Alicante ook Pet Friendly zal zijn.

In Alicante is sinds 11 juni de grootste Drive In Bioscoop van Spanje en Europa te vinden op een terrein van 45.000 vierkante meter dat plaats biedt aan 400 personenwagens. Cinemacar Alicante biedt een uitgebreid programma aan films en activiteiten zoals live muziek en optredens. LEES HIER meer informatie.

autocine2
Beeld: Málaga Hoy
Ga naar de inhoud