Russische supermarktketen MERE wilde 100 winkels openen maar sluit alles alweer in Spanje

Russische supermarktketen MERE wilde 100 winkels openen maar sluit alles alweer in Spanje
Beeld: Mere

Russische supermarktketen MERE wilde 100 winkels openen maar sluit alles alweer in Spanje

MADRID – De harddiscounter uit Rusland MERE wilde Spanje gaan veroveren en was van plan om minstens honderd winkels te openen de komende vier jaar. MERE heeft reeds winkels in Litouwen, Polen en Wit-Rusland en in 2020 werden er ook drie winkels geopend in Duitsland. MERE wilde nu in Spanje de strijd aangaan met andere discounters zoals Aldi en Lidl en er werden tot op de dag vandaag acht winkels geopend. En vanaf 15 februari zijn de winkels ook weer dicht en verlaat MERE Spanje alweer.

MERE is een van die supermarktketens die korting en goedkoop uitstraalt. Dat is niet alleen te merken in de prijzen van de producten die tussen de 10% en 20% lager moeten zijn dan die van de directe concurrentie, maar dat uit zich ook in de aankleding van de lokalen, de kleuren, de wijze waarop men de artikelen presenteert en het personeel.

Dat betekent grote schappen met de producten die niet op planken liggen maar in dozen en op pallets worden aangeboden, zoals dat er vroeger ook uitzag in de Aldi en Lidl. MERE is een zogenaamde Harddiscounter of fooddiscounter en richt zich op een heel ander publiek dan bijvoorbeeld de Mercadona of Carrefour.

Volgens het moederbedrijf Svetofor van MERE was Spanje klaar voor de eerste winkels van de Russische supermarktketen waarmee ze eigenlijk direct de strijd wilden aangaan met de Aldi en Lidl. Maar deze twee Duitse ketens hebben jarenlange ervaring in Spanje en zijn alweer een stapje verder en luxer dan enkele jaren geleden en dat heeft MERE geweten.

In totaal werden er acht supermarkten geopend in Spanje, in Aldaia, Gandia, La Pobla de Vallbona en Onteniente in de provincie Valencia en Parla en Madrid stad in de provincie Madrid, Tortosa in de provincie Tarragona en León. Drie van de acht winkels sluiten op 15 februari hun deuren en zullen niet meer opengaan. Vijf andere winkels blijven nog open maar hun toekomst is onzeker. Het is een mysterie wat er gebeurt is en waarom de MERE haar winkels alweer sluit en de grote belofte van 100 winkels niet waar gaat maken.

Volgens de krant El Español is de enige reactie dat MERE zich liever wil concentreren op andere landen. En zo kwam er een einde aan een negen maanden durende MERE avontuur in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.