Search
menu
Search

ALDI heeft de beste aardappelomelet uit de supermarkt in Spanje

ALDI heeft de beste aardappelomelet uit de supermarkt in Spanje
Beeld: via canva.com & ALDI

ALDI heeft de beste aardappelomelet uit de supermarkt in Spanje

Tortilla’s van aardappelen en ui zijn erg populair in Spanje. Uit onderzoek blijkt dat Spanjaarden het liefst een tortilla eten die niet te gaar is, met ui en aardappelen. Hoewel het makkelijk lijkt om zelf een tortilla de patatas te maken, is dat best een uitdaging en kost dat veel tijd. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een kant-en-klare tortilla de patatas te kopen bij de supermarkt. De Spaanse consumentenorganisatie OCU heeft onderzocht welke tortilla uit de Spaanse supermarkt de beste is.

Tortilla’s uit de supermarkt zijn vaak nogal droog en de aardappelen en ui zijn taaier dan bij een vers gemaakte tortilla. Toch zijn ze volgens de OCU over het algemeen niet te vet, te zoet of te zout.

Qua voedingswaarde heeft de tortilla van ALDI met eieren van boerderijkippen en gekaramelliseerde ui de minste calorieën. De tortilla van Auchan (Alcampo) bevat de meeste calorieën. De tortilla van Fuentetaja bevat het meeste zout (1,3%) en die van Palacios het minste zout (0,57%).

Uit de smaaktest van de OCU kwam de tortilla van Senén als beste naar voren. Dit is echter een diepvriesproduct en daardoor niet goed te vergelijken met de andere tortilla’s.

Als we kijken naar vergelijkbare, niet-diepvriesproducten, is de tortilla van ALDI het lekkerst. Deze tortilla kost € 3,98 per kg en bevat:

  • 57% gefrituurde aardappelen
  • 23% boerderij-eieren met gepasteuriseerd eiwit
  • 8% gekaramelliseerde ui
  • Olijfolie, zonnebloemolie en zout

Ingrediënten en bereidingswijze

De ALDI-tortilla wordt bereid met de volgende ingrediënten:

  • De aardappelen worden eerst gefrituurd voordat ze aan het beslag worden toegevoegd. Dit zorgt voor een zachte structuur en goede smaak.
  • De uien worden langzaam gekaramelliseerd. Dit betekent dat de suikers uit de ui langzaam worden vrijgemaakt, zodat er een zoete smaak en donkere kleur ontstaat.
  • Er worden eieren van boerderijkippen gebruikt in plaats van gangbare eieren uit de bio-industrie. De eieren worden gepasteuriseerd om de houdbaarheid te verlengen.

Door de gefrituurde aardappelen en de gekaramelliseerde uien is de ALDI-tortilla erg smaakvol en populair. Het gebruik van eieren van boerderijkippen draagt bij aan een duurzamer product.

Ga naar de inhoud