8-daagse proefvakantie van TUI en Corendon naar Gran Canaria vertrokken

8-daagse proefvakantie van TUI en Corendon naar Gran Canaria vertrokken
Beeld: RIU Gran Canaria

8-daagse proefvakantie van TUI en Corendon naar Gran Canaria vertrokken

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – 180 gelukkige vakantievierders zijn deze zaterdag 1 mei voor een achtdaagse vakantie als onderdeel van de proefvakantie van TUI en Corendon naar het Canarische Eiland Gran Canaria vertrokken. Tot en met 8 mei zal de groep reigers in het viersterren hotel RIU Gran Canaria in Maspalomas verblijven.

Op 15 april werd bekend dat het Nederlandse kabinet samen met TUI, Corendon en de ANVR een tweede proefreis zou organiseren. De eerste reis ging naar het Griekse eiland Rhodos en de tweede proefvakantie stond gepland voor het Spaanse eiland Gran Canaria.

In totaal hebben zich meer dan 68.000 mensen aangemeld via TUI en Corendon met de hoop deel te kunnen nemen aan de tweede proefreis. Uiteindelijk werden er 180 gelukkigen gekozen, 90 voor Corendon en 90 voor TUI, die elk 799 euro moesten betalen voor de reis met Corendon Dutch Airlines.

Dat is inclusief verzekeringen, parkeerkosten, all inclusive en de kosten voor de verplichte PCR-test om Spanje binnen te mogen komen en de verplichte PCR-test en antigeentest om weer terug te mogen vliegen naar Nederland. 

In tegenstelling tot de proefreis naar Rhodos waar de reizigers binnen de muren van het hotel moesten verblijven, mogen de 180 reizigers dit keer wel het hotel verlaten. Uiteraard moeten de reizigers zich daarna wel houden aan de op Gran Canaria geldende regels waaronder het altijd dragen van het verplichte mondkapje, de avondklok en diverse andere corona-maatregelen.

Gedragsonderzoekers brengen tijdens de reizen naar Rhodos en Gran Canaria in kaart hoe Nederlanders bewogen kunnen worden zich ook in de verschillende vakantie-omgevingen zo goed mogelijk aan basisregels als het regelmatig wassen en ontsmetten van de handen, de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje te houden.

Ga naar de inhoud