Campo Lameiro in Galicië is de Spaanse Turismo Rural hoofdstad 2023

Campo Lameiro in Galicië is de Spaanse Turismo Rural hoofdstad 2023
Beeld: Turismo Rías Baixas / web

Campo Lameiro in Galicië is de Spaanse Turismo Rural hoofdstad 2023

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel Spanjaarden zullen ook dit jaar in plaats van de drukke kustplaatsen met overvolle stranden naar de kleinere dorpen in de plattelandsregio’s gaan voor de jaarlijkse zomervakantie. Net zoals alle andere jaren werd dit jaar ook weer voor de zevende keer gezocht naar de ‘Capital del Turismo Rural 2023’ en dit is de winnaar in Galicië.

De zevende editie van de wedstrijd georganiseerd door de website EscapadaRural heeft meer dan 100.000 stemmen ontvangen van reizigers. 16,9% van de stemmen gingen naar de gemeente Campo Lameiro in de provincie Pontevedra, waardoor het de hoofdstad van het plattelandstoerisme van 2023 is geworden.

Campo Lameiro is een klein dorpje met 2.000 inwoners in Galicië, gelegen in het noordwesten van Spanje. Het dorp staat bekend om zijn rijke archeologische erfgoed, met vele prehistorische rotstekeningen die dateren uit het Neolithicum en de Bronstijd. Deze rotstekeningen zijn te vinden in het natuurpark “Parque Arqueolóxico da Arte Rupestre”, dat een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Spanje is. Naast zijn historische en culturele attracties biedt Campo Lameiro ook een prachtig landschap, met groene heuvels, rivieren en bossen.

Campo Lameiro neemt het stokje over van het dorp Cazorla (Jaén), dat tot nu toe de titel van hoofdstad van het plattelandstoerisme heeft gedragen nadat het vorig jaar tot winnaar werd uitgeroepen met 20,9% van de ontvangen stemmen.

Het dorp sluit zich aan bij andere dorpen zoals Olvera (Cádiz), Potes (Cantabria), Santillana del Mar (Cantabria), Aínsa-Sobrarbe (Huesca) en Sigüenza (Guadalajara), die in voorgaande jaren zijn bekroond. Na zeven edities heeft de Hoofdstad van het plattelandstoerisme 70 charmante dorpen zichtbaarheid gegeven die deel uitmaken van een netwerk van finalisten dat hen positioneert als de favoriete bestemmingen van de Spanjaarden.

cardona
Stem mee voor de Spaanse Turismo Rural hoofdstad 2023
Net zoals de afgelopen zes jaar is men in Spanje op zoek naar de ‘Capital del Turismo Rural 2023’ ofwel de hoofdstad van het plattelandstoerisme in Spanje d …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud