Search
menu
Search

Tien gewonden bij touringcar ongeval in Covadonga natuurgebied in Asturië

Tien gewonden bij touringcar ongeval in Covadonga natuurgebied in Asturië
Beeld: @ElBirreteBlanco / twitter

Tien gewonden bij touringcar ongeval in Covadonga natuurgebied in Asturië

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Er zijn minimaal tien mensen gewond geraakt, merendeels door kneuzingen en breuken, toen een bus met 48 inzittenden, waarvan vele kinderen waren, van de weg raakte op het traject tussen Covadonga en Los Lagos in het Nationaal Park van de Picos de Europa in Asturië.

De gewonden waren passagiers in een bus met een bestuurder en 48 inzittenden. De bus vertrok vanuit Covadonga richting Los Lagos, en kantelde nabij het uitzichtpunt van La Reina. De oorzaak van dit ongeval wordt op dit moment onderzocht. Het ongeval gebeurde kort voor het middaguur in een gebied dat licht hellend is en gekenmerkt wordt door lage begroeiing.

Volgens het vervoersbedrijf Alsa dat deze route al 18 jaar verzorgt, hadden negen passagiers medische assistentie nodig vanwege kneuzingen en fracturen. Ook de buschauffeur, een professional met 21 jaar ervaring die deze route vaak rijdt, had hulp nodig. Twee vrouwen zijn met een helikopter naar twee verschillende ziekenhuizen gebracht.

De bus, die op dat moment negen jaar en vier maanden oud was en eerder deze maand nog een technische inspectie had ondergaan, raakte van de weg aan de rechterkant. Volgens ooggetuigen van het ongeluk rolde de bus twee keer over zijn kop en kwam uiteindelijk op zijn deze tot stilstand.

Volgens Alsa wordt deze route, gelegen in het drukst bezochte gebied van de Picos de Europa, gereden door “chauffeurs met de meeste ervaring die speciaal getraind zijn in het navigeren op wegen in hooggebergte”.

Ga naar de inhoud