Search
menu
Search

Dertien doden en meerdere gewonden bij brand in discotheken in Murcia

Zes doden en meerdere gewonden bij brand in discotheken in Murcia
Beeld: @BomberosMurcia / X

Dertien doden en meerdere gewonden bij brand in discotheken in Murcia

Ten minste dertien mensen, waaronder twee vrouwen van 22 en 25 en twee mannen van 41 en 45 jaar, zijn omgekomen en vier anderen zijn gewond geraakt bij een brand in een uitgaansgebied in Atalayas, Murcia. Er wordt niet uitgesloten dat het aantal doden zal toenemen. Ten minste vier mensen worden vermist. Dit bevestigt het Regionaal Coördinatiecentrum voor Noodgevallen van de regio Murcia.

Naar verluidt waren sommige van de vermisten een groep vrienden die een verjaardagsfeestje vierden in een van de zalen toen de brand uitbrak. De brand heeft de discotheken Golden, Teatre en Fonda in de uitgaanswijk Atalayas getroffen.

De brand begon rond 06:00 uur zondagochtend, toen de eerste telefoontjes bij de hulpdiensten van 112 binnenkwamen. Volgens bronnen dicht bij de zaak wordt er onderzocht of een kortsluiting in een van de stopcontacten van de discotheek de oorzaak van de brand is. De vlammen hebben zich snel verspreid en het dak is ingestort. Een uur na de aankomst van de brandweer is het dak uiteindelijk volledig ingestort.

Het gemeentebestuur van Murcia heeft een steunpunt ingericht voor familieleden en getroffenen van de brand in Atalayas. Het steunpunt bevindt zich in het Palacio de los Deportes en biedt psychologische ondersteuning en hulp van gespecialiseerde eenheden in noodgevallen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?