Search
menu
Search

De lijst van 100 beste Clubs en Discotheken ter wereld wordt aangevoerd door Ibiza

De lijst van 100 beste Clubs en Discotheken ter wereld wordt aangevoerd door Ibiza
Beeld: Hi-Ibiza / web

De lijst van 100 beste Clubs en Discotheken ter wereld wordt aangevoerd door Ibiza

Ibiza stond bovenaan de prestigieuze lijst van The World’s 100 Best Clubs in 2023 met maar liefst 18 genomineerde discotheken. Geen enkel ander eiland of stad ter wereld had zoveel discotheken die genomineerd zijn voor deze prestigieuze prijs. Uiteindelijk werd de beste club ter wereld gekozen op Ibiza en heeft het eiland in de top 10 nog drie andere clubs staan. In de top 10 staan ook twee clubs in Barcelona. 

Hï Ibiza heeft de prijs voor beste club ter wereld gewonnen tijdens het Golden Moon Awards Gala dat plaatsvond in het kader van de 9e editie van het Internationale Nachtleven Congres in Barcelona. Het congres werd georganiseerd door de International Nightlife Association. Daarmee ontvangt de in 2017 geopende nachtclub de hoogste onderscheiding voor het vierde jaar op rij.

Tijdens het evenement werden ook andere nachtclubs op Ibiza bekroond. Ushuaïa Ibiza eindigde op de derde plaats van de 100 beste clubs ter wereld, DC-10 op de achtste plaats en Pacha Ibiza op de tiende plaats.

Daarnaast werd de bekende DJ David Guetta, met residenties in Hï Ibiza en Ushuaïa Ibiza en recente winnaar van de prijs voor beste DJ ter wereld in de Top 100 van DJ Mag, tijdens de Golden Moon Awards ook bekroond met de prijs voor beste DJ van het jaar.

Twee nachtclubs uit Barcelona zijn ook in de top 10 opgenomen. Shöko staat op de 5e plaats en is ook bekend om zijn vip-ruimtes. Opium Barcelona staat op de 7e plaats en is de grootste en spectaculairste discotheek van Barcelona.

Naast de eerder genoemde twee clubs in Barcelona staan ook verschillende andere Catalaanse clubs in de Top 100. Bling Bling Barcelona (15e), Sutton Barcelona (20e), Sala Apolo/Nitsa Club (39e), Razzmatazz (59e), Pacha Barcelona (79e), Input High Fidelity Dance Club (85e) en Carpe Diem Lounge Club (97e) vertegenwoordigen allemaal het bruisende nachtleven van Catalonië. Buiten Barcelona vertegenwoordigen Disco Tropics in Lloret de Mar (48e), Biloba Lleida in Lleida (81e) en Tropical Salou in Salou (90e) de diversiteit en kwaliteit van de clubbing-mogelijkheden in Catalonië.

Ibiza

Ibiza heeft al decennia lang een reputatie als dé plek voor fantastische discotheken en wilde feesten. De combinatie van het mediterrane klimaat, de adembenemende natuur en het vrije, open-minded karakter van het eiland zorgt voor de perfecte voedingsbodem voor discotheken en feesten.

De discotheek-cultuur op Ibiza is ontstaan in de jaren 60 en 70 toen hippies en vrije geesten het eiland ontdekten. De tolerantie en open houding trok kunstenaars, muzikanten en party people aan die geïnspireerd raakten door de schoonheid van het eiland. Zij organiseerden de eerste legendarische feesten in discotheken als Pacha en Amnesia die de basis vormden voor de latere clubcultuur.

In de jaren 80 en 90 groeide Ibiza uit tot dé party-hoofdstad van Europa. Nieuwe discotheken als Privilege en Space openden hun deuren en trokken de beste dj’s en grootste artiesten ter wereld. De naam Ibiza werd synoniem aan dance, house en feesten. De opkomst van luxe jachtfeesten en Beach clubs zorgde voor een flair van exclusiviteit.

Tegenwoordig is de discotheek-cultuur van wereldfaam en staat Ibiza bekend om enkele van ’s werelds bekendste clubs als Ushuaïa, Hï Ibiza en Amnesia. De combinatie van wereldberoemde dj’s, opzwepende muziek, extravagante feesten en mooie mensen zorgt ervoor dat de discotheken van Ibiza nog steeds toonaangevend zijn. De nominaties voor ’s werelds beste club in 2023 bevestigen de vooraanstaande positie.

Ga naar de inhoud