Een helikopter stort neer op de M40 snelweg bij Madrid

Een helikopter stort neer op de M40 snelweg bij Madrid
Beeld: video screenshot / X

Een helikopter stort neer op de M40 snelweg bij Madrid

Een helikopter is vrijdagmorgen rond 10.00 uur neergestort op de M40 snelweg in Madrid ter hoogte van de wijk Hortaleza. De twee inzittenden raakten gewond, maar hun leven is niet in gevaar. Ook een automobilist die over de snelweg reed raakte lichtgewond door rondvliegende glasscherven.

De M40 is een belangrijke ringweg rond Madrid met een lengte van ongeveer 68 kilometer. De weg loopt langs verschillende wijken en voorsteden van Madrid en heeft altijd veel verkeer. Vrijdagmorgen rond 10 uur is op die snelweg op de middenberm een helikopter neergestort ter hoogte van kilometerpaal 4 bij de wijk Hortaleza. De helikopter zou afkomstig zijn geweest van het European Rotors evenement bij de beurs IFEMA.

Bij het ongeval raakten de twee inzittenden van de helikopter gewond. De piloot liep mogelijk een gebroken dijbeen op. De andere inzittende liep licht hoofdletsel op. Ook een automobilist raakte lichtgewond door rondvliegende glasscherven. De helikopter stortte vlak bij een tankstation neer.

Verschillende hulpdiensten, waaronder ambulances en brandweer, kwamen snel ter plaatse. De brandweer haalde één van de inzittenden uit het wrak, de ander kon op eigen kracht uitstappen.

Door het ongeval werd de M40 afgesloten richting het zuiden, wat voor flinke verkeershinder zorgde. Een uur na het ongeval was de snelweg nog steeds afgesloten. Brandweer en personeel van de snelweg zijn bezig om het wrak van de neergestorte helikopter van de middenberm te verwijderen.

Ga naar de inhoud