Concurrentie Caminito del Rey: El Saltillo bij Canillas de Aceituno in Málaga

Concurrente Caminito del Rey: El Saltillo bij Canillas de Aceituno in Málaga
Beeld: YouTube

Concurrentie Caminito del Rey: El Saltillo bij Canillas de Aceituno in Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Als onderdeel van de ‘Gran senda de Málaga’ (de lange wandeling van Málaga) is men bij het dorp Canillas de Aceituno in de provincie Málaga bezig met de plannen voor de de verbetering en verlenging van de wandeling El Saltillo. Er zijn reeds metalen wandelpaden langs de rotsen bevestigd en de route is al jaren te bewandelen maar er komt nu een speciale hangbrug bij.

NOTA: Een van onze lezers heeft ons laten weten dat het wandelpad tijdelijk gesloten is. Het heeft op dit moment (februari 2020) en wellicht de komende maanden geen zin om naar Canillas de Aceituno te gaan als men de wandeling wil lopen. Lees hier het bericht op de website van de gemeente.

De Sendero El Saltillo is te vinden in de Axarquia streek van de provincie Málaga en hoort bij de gemeente Canillas de Aceituno. Het gaat hier, zoals Stefania van Lieshout in haar blog schrijft, over een wandeling met minimale inspanning maar met een maximaal resultaat. 

Degene die de Caminito del Rey al gelopen hebben of genoeg hebben van de drukte aangezien deze wandeling erg populair is geworden, is de Sendero El Saltillo een ideaal alternatief. Geniet van de vergezichten, de natuur, het lopen langs een moderne aquaduct en uiteindelijk de metalen wandelpaden die aan de rotsen zijn vastgemaakt. 

LEESTIP: De omschrijving van de wandeling in het Nederlands (met foto’s)

De El Saltillo krijgt echter een nieuwe impuls want er komt een 54 meter lange hangbrug bij die 5 meter hoog is en 1,20 meter breed. Deze brug moet halverwege 2020 opengaan volgens de Diputación de Andalucía. Op onderstaande video is alvast te zien hoe de brug over de rivier Almanchares eruit gaat zien.

De nieuw aan te leggen hangbrug wordt de enige hangbrug van de Gran Senda de Málaga, een geheel van wandelroutes door de provincie Málaga. In feite vormt deze hangbrug onderdeel van etappe zeven van het lange wandelpad in de provincie. In dit geval tussen Canillas de Aceituno en Cómpeta.

De Gran Senda de Málaga bestaat uit 35 etappes van in totaal 745 km in negen comarcas en 57 gemeenten. Deze lange wandelroute gaat door de drie nationale parken, drie natuurparken, twee natuurreservaten en drie natuurgebieden en in feite verbonden met de Camino Mozárabe de Santiago (GR 245) en de Europese (GR–92 E-12) die helemaal langs de Middellandse Zee gaat tot in Griekenland.

LEESTIP: Het alternatief voor de Caminito del Rey in Málaga: El Saltillo

KLIK HIER voor eer informatie over de Gran Senda de Málaga.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.