skip to Main Content
Het alternatief voor de Caminito del Rey in Málaga: El Saltillo
YouTube

Het alternatief voor de Caminito del Rey in Málaga: El Saltillo

MÁLAGA – Inmiddels kent men de Caminito del Rey wel, het spannende wandelpad gelegen tussen El Chorro (Álora) en Ardales maar wist je dat er (gratis) alternatieven zijn te vinden in Spanje? En wist je dat een van die spannende alternatieven in de Axarquía regio in Málaga te vinden is? We hebben het hier over de ‘El Saltillo’ route.

‘El Saltillo’ is een van de beste alternatieven voor de Caminito del Rey dus mocht je het koningspad al eens hebben gelopen en ben je op zoek naar nog meer spanning, dan is het ‘El Saltillo’ een uitstekend alternatief. Dit wandelpad wordt dan ook wel de tweede Caminito del Rey genoemd maar het is gratis te bewandelen, men hoeft niet van te voren te reserveren en is minder druk (en men hoeft geen helm op).

Canillas de Aceituno

Het ‘El Saltillo’ pad is te vinden op de grens tussen de provincies Málaga en Granada (Andalusië) in het Parque Natural de Sierra Tejeda, Almijara en Alhama in de regio Axarquía. Het gaat hier om een 8 kilometer lange wandelroute die niet voor iedereen geschikt is en meer te bewandelen is door de iets meer ervaren wandelaars die geen hoogtevrees hebben.

Net zoals bij de Caminito del Rey heeft de ‘El Saltillo’ route afgezette (metalen) wandelpaden die soms op 150 meter hoogte aan de bergwand hangen of daaruit zijn gehakt. Men kan genieten van spannende en mooie vergezichten en verticale bergwanden. Het is echter geen familie uitje met kinderen want de route is op sommige plaatsen gevaarlijk. Het is ook geen route voor oudere mensen of voor mensen die hoogtevrees hebben.

Begin wandeling

Om aan de wandeling (sendero) van ‘El Saltillo’ te beginnen raadt men op deze website aan om dat vanaf het centrale plein van het dorp Canilla de Aceituno te doen waar men de auto bij het gemeentehuis kan parkeren. Het is ook mogelijk de wandelroute buiten het dorp te beginnen op de MA-4105 weg richting Sebella maar men moet dan ver lopen of met een 4×4 voertuig naar het begin van de wandeling gaan.

Als men begint vanuit het dorp Canilla de Aceituno dan loopt men grotendeels langs een waterkanaal dat in een waterpijp verandert. Na een half uur lopen komt men uit bij de El Albercón, een groot waterbassin met vegetatie. Niet veel later loopt men bij de Cerro de Juan Zamora en de Barranco de La Mina en het uitzichtpunt La Rahije waarna de ‘El Saltillo’ bij de rivier Almanchares volgt.

Het voordeel van deze wandelroute is dat men weer kan teruglopen via een alternatieve route richting het startpunt waar men dus de auto heeft geparkeerd. Dus voor diegene die de Caminito del Rey al een of meerdere keren hebben gelopen en op zoek zijn naar een alternatief, de ‘El Saltillo’ is de perfecte kandidaat.

Foto’s: Senderista Proactivo (Wikiloc)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Deze wandeling is in ons dorp, daarom al enkele keren deze wandeling gedaan. Het is inderdaad prachtig, maar zoals gezegd, niet voor kinderen en mensen met hoogtevrees. Jammer genoeg, zoals zo dikwijls in Spanje, nauwelijks of geen bewegwijzering. En als afsluiter van de wandeling kan je lekker eten in één van de 3 goede restaurants van het dorp.

  2. Das mooi, vanaf nu word het er drukker en barstenvol met nl taligen…. Gedaan met de rust ?… Al eerder gezien dat zodra ergens een mooi rustig plekje is er zodra de blogs verschijnen er massa volk op afkomt , inclusief veel afval en zelfs pogen met kinderwagentjes met kids erin langs rotswanden gaat. . Alles voor die foto…. Vervolgens verschijnen na een tijd blogs met de mededeling dat het mooi is maar gigadruk….. Voor en nadeel van internet….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken