Aldi opent nieuwe winkels in het Vega Baja district in Alicante

Aldi opent nieuwe winkels in het Vega Baja district in Alicante
Beeld: 123rf

Aldi opent nieuwe winkels in het Vega Baja district in Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Duitse supermarktketen Aldi heeft twee maanden geleden een nieuwe supermarkt geopend in de stad Alicante maar daar komen nieuwe winkels bij in het Vega Baja district. Al op 8 februari zal de winkel in San Fulgencio de deuren openen terwijl op maandag 1 februari de vernieuwde Aldi in Orihuela Costa is geopend.

Met de nieuwe Aldi supermarkten zal het totaal winkels in de provincie Alicante op 34 komen. Dat is het meeste aantal winkels in één provincie op Madrid en Barcelona na. 

In de hele Valencia regio zal na de opening van de nieuwe winkels het aantal Aldi vestigingen stijgen naar 58 waarmee de Valencia regio na Andalusië en Catalonië de regio is met de meeste Aldi winkels.

Op dit moment zijn er in Spanje 328 Aldi winkels te vinden wat bijna de helft is van de meer dan 600 Lidl supermarkten in Spanje. Maar als het aan de Aldi ligt moet 2021 afsluiten met 368 winkels wat er 40 meer zijn om zo de afstand op de Lidl, die uiteraard ook nieuwe supermarkten gaat openen, te verkorten.

In 2020 werden de meeste winkels geopend in gebieden met veel inwoners zoals Madrid, Barcelona en Sevilla. Verder werden er 7 supermarkten geopend in Andalusië waar op dit moment met 80 de meeste Aldi winkels te vinden zijn. Madrid is de stad met de meeste Aldi supermarkten, te weten 17.

Ga naar de inhoud