Politie arresteert in Murcia een voortvluchtige Belgische specialist in computercriminaliteit

Politie arresteert in Murcia een voortvluchtige Belgische specialist in computercriminaliteit
Beeld: @policia / twitter

Politie arresteert in Murcia een voortvluchtige Belgische specialist in computercriminaliteit

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De Nationale Politie heeft in Molina de Segura in de provincie en regio Murcia een voortvluchtige Belgische computercrimineel aangehouden. De Belgische politie verstrekte de Spaanse collega’s informatie over de mogelijke locatie van de voortvluchtige in de regio Murcia waarna de Spaanse politie in actie kwam en de Belg arresteerde. Hij werd gezocht door Belgische justitie voor zijn deelname aan minstens 376 computerfraudes. Hij riskeert in zijn land een gevangenisstraf van meer dan 5 jaar.

De Policía Nacional is erin geslaagd in de regio Murcia een voortvluchtige van de Belgische justitie te lokaliseren en te arresteren. De man was veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan minstens 376 misdaden van computerfraude. 

Tussen 16 mei en 20 oktober 2019 vonden er in Brussel een groot aantal creditcard diefstallen plaats. Kort na de diefstallen werden deze kaarten op frauduleuze wijze gebruikt bij een geldautomaat in de gebouwen van een bedrijf in de stad Brussel. Geldopnames en frauduleus gebruik van de gestolen kaarten vonden altijd plaats kort na de diefstal.

Uit het politieonderzoek bleek dat de gedetineerde een van de managers was van het bedrijf waar de geldopnames werden gedaan en dat hij ook de directe begunstigde was van de bedrijfsrekening waarop de bankafschrijvingen zijn gedaan.

Na enkele maanden van onderzoek werd de Belgische verdachte gelokaliseerd in de stad Molina de Segura in Murcia. De Policía Nacional voerde daarop een actie uit en wist de voortvluchtige Belg te arresteren.

Ga naar de inhoud