Politie arresteert in Murcia een voortvluchtige Belgische specialist in computercriminaliteit

Politie arresteert in Murcia een voortvluchtige Belgische specialist in computercriminaliteit
Beeld: @policia / twitter

Politie arresteert in Murcia een voortvluchtige Belgische specialist in computercriminaliteit

MURCIA – De Nationale Politie heeft in Molina de Segura in de provincie en regio Murcia een voortvluchtige Belgische computercrimineel aangehouden. De Belgische politie verstrekte de Spaanse collega’s informatie over de mogelijke locatie van de voortvluchtige in de regio Murcia waarna de Spaanse politie in actie kwam en de Belg arresteerde. Hij werd gezocht door Belgische justitie voor zijn deelname aan minstens 376 computerfraudes. Hij riskeert in zijn land een gevangenisstraf van meer dan 5 jaar.

De Policía Nacional is erin geslaagd in de regio Murcia een voortvluchtige van de Belgische justitie te lokaliseren en te arresteren. De man was veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan minstens 376 misdaden van computerfraude. 

Tussen 16 mei en 20 oktober 2019 vonden er in Brussel een groot aantal creditcard diefstallen plaats. Kort na de diefstallen werden deze kaarten op frauduleuze wijze gebruikt bij een geldautomaat in de gebouwen van een bedrijf in de stad Brussel. Geldopnames en frauduleus gebruik van de gestolen kaarten vonden altijd plaats kort na de diefstal.

Uit het politieonderzoek bleek dat de gedetineerde een van de managers was van het bedrijf waar de geldopnames werden gedaan en dat hij ook de directe begunstigde was van de bedrijfsrekening waarop de bankafschrijvingen zijn gedaan.

Na enkele maanden van onderzoek werd de Belgische verdachte gelokaliseerd in de stad Molina de Segura in Murcia. De Policía Nacional voerde daarop een actie uit en wist de voortvluchtige Belg te arresteren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.