Spaanse films en series in de top 10 van Netflix

Spaanse films en series in de top 10 van Netflix
Beeld: Freepik

Sinds kort plaatst Netflix in de app en op de website een top 10 van meest bekeken series en films op het streaming platform. Op 1 april hebben we gekeken en blijkt dat van de top 10 populaire films en series in Nederland en België er vijf uit Spanje komen. Een kort overzicht van populaire Spaanse Netflix films en series.

We hebben bij SpanjeVandaag al vaker top 10 lijstjes geplaatst van populaire Spaanstalige series en films maar het blijkt dat in de top 10 van meest bekeken producties er begin april 5 uit Spanje komen. Het gaat om de series Toy Boy (1), Elite (4) en La Casa de Papel (8) en de films The Occupant (3) en El Hoyo (5).

Het zijn weliswaar momentopnames en deze top 10 lijsten veranderen continue en zeker deze week aangezien komende 3 april deel/seizoen 4 van La Casa de Papel te zien zal zijn.

LEESTIP: Gezellig thuisisolament met deze Spaanse Netflix series   

1. Toy Boy (serie)

Een stripper in Málaga wordt na zeven jaar vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces en wil bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord op haar man. Een spannende serie bestaande uit 1 seizoen met 13 afleveringen van elk gemiddeld 60 minuten.

3. The Occupant (film)

Een werkloze reclamemanager begint de nieuwe huurders van zijn vorige huis te stalken en zijn motieven richting dit gezin worden erg duister. De hoofdrol wordt gespeeld door de Spaanse acteur Javier Gutiérrez die normaal gesproken komische rollen speelt. Deze spannende psychologische thriller heeft in het Spaans de titel ‘Hogar’ en is door Netflix geproduceerd en duurt 1 uur en 36 minuten.

4. Élite (serie)

Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen arme en rijke studenten tot een moord. Élite is een wereldwijd succes dat inmiddels bestaat uit 3 seizoenen met elk 8 afleveringen (24 in totaal) van elk gemiddeld 45 minuten.

5. El Hoyo/The Platform (film)

Deze Spaanse film wordt op dit moment wereldwijd veel gekeken omdat het enige gelijkenis toont met een thuisisolement (of opgesloten zitten). In de vreemde maar spannende film wordt in een gevangenis een plaat met voedsel verdieping na verdieping neergelaten. De gevangenen bovenin eten genoeg maar onder lijden ze honger. Een opstand dreigt in deze Spaanse film die 1 uur en 34 minuten duurt.

8. La Casa de Papel (serie)

Zoals eerder vermeld wordt op 3 april seizoen 4 gereleased door Netflix waardoor deze zeer populaire serie waarschijnlijk van plaats 8 naar de eerste plaats zal verhuizen. Blijkbaar willen veel mensen zich voorbereiden op het nieuwe vierde seizoen want men is massaal de eerste drie seizoenen aan het bekijken op Netflix. Zoals bekend gaat het in deze serie om een groep vrienden en criminelen die banken etc. beroven. 

Staan bij jou deze Spaanse films en series ook in de persoonlijke top 10 lijst?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.