De duurste tolwegen van Spanje op een rij: van 7 naar 33 euro

De duurste tolwegen van Spanje op een rij: van 7 naar 33 euro
Beeld: Adobe Stock

De duurste tolwegen van Spanje op een rij: van 7 naar 33 euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl de afgelopen jaren diverse snelwegen tolvrij zijn geworden en ook in 2021 verwacht wordt dat er weer nieuwe tolvrije snelwegen bijkomen in Spanje, wordt er door de regering gezocht naar een mogelijkheid om voor het gebruik van snel- en autowegen te laten betalen. Ondertussen staan hieronder echter de duurste tolwegen van Spanje met tolprijzen tussend e 7 en 33 euro.

In 2020 werd de AP-7 tussen Tarragona (vanaf Salou) tot Alicante tolvrij en hoef je ook geen tol meer te betalen op de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz. Het jaar daarvoor in 2018 werd de AP-1 tussen Burgos en Armiñón in het noorden van Spanje al tolvrij. 

In september dit jaar (2021) komen daar de AP-7 tussen Montmeló en El Papiol in Catalonië; de AP-7 tussen Tarragona en La Junquera in Catalonië; de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell aan de kust (Mediterráneo) bij omdat ook deze tolvrij worden.

Maar er zijn ook nog steeds wegen waar wel betaald moet worden voor het gebruik daarvan. En die tolprijzen lopen sterk uiteen, daarom een klein overzicht.

Tolwegen

De duurste tolweg van Spanje is de 302 kilometer lange AP-68 tussen Zaragoza (Aragón) en Bilbao (Baskenland) waar de automobilist 33,10 euro moet betalen. Per kilometer is dat 0,10 euro.

De AP-2 tussen Barcelona (Catalonië) en Zaragoza (Aragón) heeft een kostprijs van 30,70 euro voor 207 kilometer met een kostprijs van 0,14 euro per kilometer. Deze tolweg zal echter in september 2021 tolvrij worden.

De AP-7 tussen Montmeló (provincie Barcelona) en de grensovergang tussen Spanje en Frankrijk La Junquera (Gerona) kost 14,80 euro voor 134 kilometer wat 0,11 euro per kilometer is. Ook dit deel van de AP-7 wordt in september 2021 tolvrij.

De AP-66 tussen Campomanes (Asturië) en León (Castilië en León) is 94,2 kilometer lang waar 13,50 euro tol betaald moet worden, dat is 0,14 euro per kilometer.

De AP-6 tussen Villalba en Adanero is 30 kilometer lang en kost 0,18 euro per kilometer met een tolprijs van 13 euro.

De AP-7 tussen Málaga en Estepona is 89 kilometer lang en kost 7 euro.

De AP-9 tussen Santiago de Compostela en A COruña in Galicië is 74 kilometer lang en kost 7 euro.

Beeld: 20Minutos.es
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.