skip to Main Content
Aantal werklozen Spanje gezakt naar 3 miljoen
Archieffoto

Aantal werklozen Spanje gezakt naar 3 miljoen

MADRID – Het aantal werklozen is in de maand juni met 63.805 personen gedaald naar een totaal van iets meer dan 3 miljoen werklozen in Spanje. Dat is goed nieuws want dat is het laagste aantal werklozen sinds november 2008, het jaar waarin de economische crisis begon. Het andere goede nieuws is dat het aantal werkenden is gestegen naar 19,5 miljoen personen wat het hoogste aantal is sinds juli 2007.

63.805 personen in Spanje hebben in de maand juni een baan gevonden aangezien volgens de maandelijkse cijfers van het Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) het aantal werklozen is gedaald naar 3.015.686. Dat is het laagste cijfer sinds november 2008. In feite vonden 146.476 personen een baan in juni maar is het aantal werklozen dus met 63.805 personen afgenomen.

Daartegenover staat dat er op dit moment 19.517.697 personen in Spanje zijn die een baan hebben, 75.584 meer dan de maand ervoor (mei) en 25.000 meer dan 12 jaar geleden. In juli 2007 was het laatste recordcijfer 19.492.000 werkenden.

Daarbij valt ook op dat er een nieuw record is wat betreft ingeschreven vrouwen dat 9.050.836 personen is ofwel een 46,37% van het totaal aantal werkenden. Er staan 10.466.861 mannen ingeschreven, een 53,63% van het totaal.

In de maand mei daalde het aantal werklozen met 91.518 personen naar een totaal van 3.163.566 personen. Wel moet men er bij vermelden dat veel nieuwe banen tijdelijk van aard zijn waardoor de cijfers wellicht anders geïnterpreteerd moeten worden.

Download (PDF) het rapport in Spaans.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Nou
  . Een baan die voel als een verslaafd zijn.. ? nee dankje.
  Is niet negatief.. is simpelweg realiteit!! Dingen moeten veranderen. Al heel lang.. en nu weer mss verkiezingen? Een grote zooi.. ze lachen ons uit!!!!!!

  1. Nou
   . Een baan die voel als een verslaafd zijn.. ? nee dankje.
   Is niet negatief.. is simpelweg realiteit!! Dingen moeten veranderen. Al heel lang.. en nu weer mss verkiezingen? Een grote zooi.. ze lachen ons uit!!!!!!

 2. Klopt helemaal Janus,
  Allemaal vakantie baantjes… het is ieder jaar hetzelfde… 60u.per week werken tijdens de zomer maanden voor 700 euro!

  1. En dan dat de werknemers moeten “klokken” , maar dan wel alleen de tijden opschrijven die op de loonlijst staan, niet die werkelijk gewerkt worden, extra uren worden ook niet betaald……. het blijft nog steeds een land van corruptie in alle rangen en standen!

 3. Deze cijfers geven een vertekend beeld. Op dit moment zijn er natuurlijk weer tienduizenden extra medewerkers nodig in de horeca voor de piek-maanden en in de supermarkten om vakanties van vast personeel mogelijk te maken.
  Tel daar nog eens de nul-uren contracten en deeltijdwerkers bij op en het lijkt allemaal heel wat.
  Feit blijft dat er te weinig Spanjaarden zijn met een vast inkomen en zijn de salarissen hier veel te laag.
  Het klinkt allemaal heel mooi, maar de meeste mensen weten wel beter. Er is nog een hele hoop werk aan de winkel voor de dames en heten politici. Jammer genoeg zijn die echter bezig met kinderachtig gedrag in plaats van als een stel volwassenen de schouders eronder te zetten!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken