Wonderhond Jolie die in zee viel en dagenlang naar het vasteland van Murcia zwom

Wonderhond Jolie die in zee viel en dagenlang naar het vasteland van Murcia zwom
Beeld: Aguiproan / facebook

Wonderhond Jolie die in zee viel en dagenlang naar het vasteland van Murcia zwom

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURICA – Het is een wonder of een hond die vastberaden was om te blijven leven. We hebben het over Jolie, een jonge hond die tijdens een zeiltocht in zee viel en door haar baasjes niet gered kon worden vanwege het slechte weer. Jolie stond er toen alleen voor maar aarzelde niet en zwom gedurende dagen richting de kust van Murcia waar ze uiteindelijk bij een strand in Águilas gered kon worden.

Het was vrijdag 27 juni laat in de avond dat een familie die aan het zwemmen was in de Middellandse Zee in de badplaats Águilas een hond zagen zwemmen bij het Cabo Cope strand. Na een poging van twee uur kon dit stel de vermoede, hongerige maar gezonde hond uit zee redden en werd ze naar de lokale politie gebracht die de microchip controleerde. Daaruit bleek dat deze hond uit Denemarken kwam en de naam Jolie had. Daarna werd de hond overgedragen aan het hondenasiel Aguiproan.

Meteen werd door Aguiproan een zoektocht gestart naar de eigenaren van Jolie maar in de tussentijd kreeg de lokale politie een telefoontje van een vrouw uit Cádiz die op haar beurt weer was gebeld door vrienden in de verenigde Staten die vertelden wat er gebeurd was met de hond van hun dochter. Die dochter reisde samen met haar man op een zeilboot van Murcia naar Ibiza maar tijdens hevig noodweer raakte Jolie te water.

Het echtpaar deed er alles aan om hun hond te zoeken maar na een urenlange zoektocht en vanwege het slechte weer was het onmogelijk om Jolie te lokaliseren en voeren zij verder richting Ibiza. Maar diverse dagen later werd Jolie dus al zwemmend voor de kust van Águilas uit het water gehaald.

Nadat eenmaal contact was gelegd met de eigenaren, besloten zij naar de dichtstbijzijnde haven van Calpe te varen en meteen over weg richting Águilas te rijden. Uiteindelijk werden daar wonderhond Jolie en het blije echtpaar met elkaar herenigd en kan met recht gesproken worden van een ‘FINAL FELIZ (happy end).

Ga naar de inhoud