Bijna 15.500 bezoekers voor de Caminito del Rey in juli

Bijna 15.500 bezoekers voor de Caminito del Rey in juli
Beeld: Twitter

Bijna 15.500 bezoekers voor de Caminito del Rey in juli

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Ondanks de corona-maatregelen en minder personen die dagelijks de Caminito del Rey tussen Ardales en El Chorro (Álora) in het achterland van de provincie Málaga kunnen lopen, heeft het beroemde koningspad toch 15.478 bezoekers mogen ontvangen in de maand juli. Dat is 97% van het aantal beschikbare entreekaarten en gelimiteerde capaciteit waarmee de Caminito del Rey te maken heeft in de post-corona tijd.

Verwacht wordt dat vanaf september de Caminito del Rey weer op volle toeren zal draaien met de maximale capaciteit van 1.100 bezoekers/wandelaars per dag wat 100% is van de toegestane capaciteit.

De Caminito del Rey in het Paraje Natural del Desfiladero de los Gaitanes is op 12 juni weer opengaan met een capaciteit van 50% wat 550 wandelaars per dag was. Maar tussen 7 en 31 juli werd die toegestane capaciteit verhoogd naar 650 wandelaars die geheel bezet waren.

De eerste twee weken van augustus zal deze capaciteit verhoogd worden naar 850 wandelaars per dag terwijl dat in gedurende de laatste twee weken van augustus verhoogd wordt naar 950 wandelaars. Vanaf september moet het weer mogelijk zijn om 1.100 wandelaar per dag te ontvangen, 100% van de toegestane capaciteit.

In de maand juli waren er 15.950 entreekaarten beschikbaar waarvan 97% ofwel 15.478 werden verkocht. Op dit moment spreekt men over een 60% van de entreekaarten die voor augustus in de verkoop zijn gegaan. 

ATTENTIE: Vanwege de hoge temperaturen heeft men besloten op zondag 2 augustus ‘s middags het wandelpad te sluiten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.