De Spaanse politie zoekt nog naar twee van tien meest gezochte criminelen waaronder een Belg

De Spaanse politie zoekt nog naar twee van tien meest gezochte criminelen waaronder een Belg
Beeld: Policía Nacional / web

De Spaanse politie zoekt nog naar twee van tien meest gezochte criminelen waaronder een Belg

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eind mei (2022) is de Spaanse Policía Nacional is een campagne gestart om de tien meest bezochte nationale en internationale criminelen te zoeken. Daarbij vraagt de nationale politie dus ook om hulp van de inwoners en bezoekers van Spanje want als je een van de gezochte criminelen ergens ziet, moet je meteen de politie waarschuwen via het gratis telefoonnummer 091. 

En die hulp is gekomen want van de tien meest gezochte criminelen zijn er reeds acht opgepakt en wordt nu nog gezocht naar twee voortvluchtige criminelen waaronder een Belgische man. Naar enkele van deze criminelen werd al meer dan 15 jaar gezocht in Spanje dat bekend staat als een land waar men zich makkelijk kan verschuilen. Maar deze zitten nu achter de tralies. Er zijn er echter twee waarbij de Nationale Politie van Spanje nog wat hulp kan gebruiken, een Britse en een Belgische man.

Tom Michielsen of Tom Richard of Diane Michielsen is een 47-jarige Belg die ook de namen Vermeiren of Heinrich Schmidt kan gebruiken. Hij is naar verluidt betrokken bij  misdrijven die verband houden met drugshandel, witwassen van geld en wapenhandel. Hij wordt beschouwd als een gevaarlijke voortvluchtige omdat hij mogelijk in het bezit is van vuurwapens. Hij is normaal gebouwd en heeft blauwe ogen.

In de onderstaande video van Opsporing Verzocht van april 2021 is meer te horen en zien over de gezochte Belg. Deze zou zich vermoedelijk kunnen bevinden in de omgeving van Valencia, Alicante of Marbella wat geliefde plaatsen zijn voor criminelen.

Derek McGraw Ferguson is een 58-jarige Brit die gezocht wordt voor moord op een horecamedewerker in juni 2017 in Glasgow. Derek is een kalende man van 1.55 meter lang bij wie een deel van zijn linkeroor mist. Hij kan een pruik dragen en zijn oor kan door plastische chirurgie bijgewerkt zijn.

Het je de nu nog gezochte criminelen in Spanje of ergens anders gezien, stuur dan een email naar losmasbuscados@policia.es of bel gratis met 091. Het gaat om nationaal en internationaal gezochte criminelen. Alleen al in 2021 wist de Spaanse politie 417 gezochte delinquenten te arresteren waarna het aantal in Spanje aangehouden criminelen sinds 2017 is gestegen naar 2.280.

Ga naar de inhoud