Search
menu
Search

Mercadona heeft voor 5 euro de op een na beste vochtinbrengende crème van Spanje

Mercadona heeft voor 5 euro de op en na beste vochtinbrengende crème van Spanje
Beeld: via canva.com & mercadona

Mercadona heeft voor 5 euro de op een na beste vochtinbrengende crème van Spanje

Het gebruik van een vochtinbrengende crème is een veelvoorkomende stap in de huidverzorging. De keuze voor een crème hangt niet zozeer af van de leeftijd, maar van het huidtype van de gebruiker. De prijs speelt ook vaak een rol bij de uiteindelijke beslissing. In dit verband heeft de Vereniging van Consumenten en Gebruikers (OCU) twee vochtinbrengende crèmes geselecteerd als de beste, en dat voor minder dan 9 euro.

De OCU heeft specifiek de vochtinbrengende crème Nivea Naturally Good. Aloe Vera bio, met een prijs van tussen de 5,99 en 8,99 euro voor een potje van 50 ml, geselecteerd als de beste van de markt. Dit is gebaseerd op een enquête onder gebruikers, waarin 16 crèmes voor normale en gemengde huidtypes zijn geanalyseerd.

Als positief punt wijst de OCU op een goede score in de tests op hydratatie en gebruiksgemak. Volgens gebruikers laat de crème de huid “zeer zacht” aanvoelen. Als negatief punt wijst de OCU op de aanwezigheid van “allergene parfums” en het feit dat de verpakking “een kleiner milieu-impact zou kunnen hebben”.

Op de tweede plaats staat Deliplus Hidrata 24 horas Crema (Mercadona), met een prijs van 5,00 euro voor een potje van 50 ml. De OCU wijst op de goede resultaten in de hydratatietest en het feit dat gebruikers de geur (niet-allergeen) “zeer goed” waardeerden. Daarnaast is “het etiket zeer compleet”. Als negatief punt wijst de OCU op het feit dat het milieu-impact “beter kan”.

cremes1

De Vereniging van Consumenten en Gebruikers heeft bepaald dat 14 van de crèmes “een goede score” halen in de tests op hydratatie en gebruiksgemak. Deze laatste test werd uitgevoerd door een panel van gebruikers die de crèmes gedurende een week blind hebben gebruikt, zonder de merknaam te kennen. De andere twee crèmes behalen “minimaal acceptabele” resultaten.

De OCU waarschuwt echter dat dit soort producten, die verkrijgbaar zijn in supermarkten, parfumerieën en drogisterijen, niet diep hydrateren. Wat betreft het etiket, hoewel de leesbaarheid in het algemeen goed is bij de crèmes die zijn geanalyseerd, kritiek de OCU dat de volledige informatie meestal alleen op de kartonnen doos staat, “die snel in de vuilnisbak belandt”, en dat “zelden” instructies worden gegeven over hoe het verpakkingsmateriaal te verwijderen.

Wat betreft de milieu-impact, zijn er maar weinig producten die in hun verpakkingen gerecyclede materialen (beter plastic dan glas) gebruiken en die het mogelijk maken om de crème maximaal te benutten. “Bovendien zijn de kartonnen dozen overbodig”, aldus de Vereniging van Consumenten en Gebruikers.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?