Search
menu
Search

Wandelaars gewond na aanval wild zwijn in Navarra

Wandelaars gewond na aanval wild zwijn in Navarra
Beeld: via canva.com

Wandelaars gewond na aanval wild zwijn in Navarra

Twee mensen raakten dit weekend ernstig gewond na een aanval door een wild zwijn bij de Arteta-bron in het Ollo-dal in Navarra. Het gaat om een 66-jarige man, met ernstige verwondingen, die met een medische helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht. En een vrouw van 44 jaar die met ernstige verwondingen met een medische ambulance werd afgevoerd.

De aanval door het wild zwijn vond plaats toen de twee mensen, die deel uitmaakten van een groep die een wandeling maakten in het gebied rond de Arteta-bron, in de buurt van het bezoekerscentrum liepen. De rest van de groep raakte niet gewond, omdat ze zich in de bomen hadden verscholen. Na de aanval vluchtte het wild zwijn in de richting van de nabijgelegen kloof van Artazulo.

112 ontving om 12.45 uur een melding van het ongeval en stuurde brandweerlieden, reddingswerkers, politie en ambulances naar de plaats van het incident. De twee gewonden werden door de brandweer met behulp van een reddingshelikopter geëvacueerd en vervolgens met de helikopter en ambulance naar het Ziekenhuis van Navarra gebracht.

everzwijn
Hoe reageer je wanneer je oog in oog komt te staan met een everzwijn in Spanje?
Stel je komt in Spanje oog in oog te staan met een everzwijn (jabalí) wat moet je dan doen om problemen, verwondingen of erger te voorkomen? We geven uitleg.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?