Search
menu
Search

Asturiër die vluchtte uit de Mansilla gevangenis in Léon al 6 dagen spoorloos (UPDATE)

Asturiër die vluchtte uit de Mansilla gevangenis in Léon al 6 dagen spoorloos
Beeld: Guardia Civil / Twitter

Asturiër die vluchtte uit de Mansilla gevangenis in Léon al 6 dagen spoorloos (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LÉON – Al 6 dagen lang zit de Guardia Civil van Asturië de voortvluchtige Miguel Ángel Crespo op de hielen. De man slaagde er in om te ontsnappen uit de gevangenis van Mansilla de las Mulas in Léon. Sindsdien is de man spoorloos. 

UPDATE: Op dinsdag 2 november heeft de politie de 39-jarige gevluchte gevangene rond 17.15 uur aangehouden in Vegapalia. De man werd door een taxichauffeur herkend die meteen de politie belde.

Afgelopen dinsdag verliet Ángel Crespo de gevangenis om mee te helpen bij het opruimen van een kerkhof vlakbij de gevangenis. Terwijl de verantwoordelijke over de actie even niet oplette, slaagde Crespo er in te vluchten. 

Donderdagochtend overviel de man nabij een park in La Candamia een 80-jarige man. Op gewelddadige wijze stal hij zijn auto en ging hij verder op de vlucht. Het slachtoffer kwam in het ziekenhuis terecht met zware verwondingen. Het voertuig in kwestie, een Peugeot 306, werd vrijdag gezien in Cabranes, waarop de politie dacht dat de man gevat zou worden.

Sindsdien is de man op verschillende plekken gesignaleerd in Villaviciosa. Zaterdag kort na 7 uur slaagde de politie er in de vriendin van Ángel Crespo te arresteren, de voortvluchtige zelf kwam echter opnieuw weg via een stukje bos.

De vrouw in kwestie, 32 jaar en van Roemeense afkomst, verblijft zelf in de gevangenis Mansilla de las Mulas, waar ze onder voorwaarde even buiten mocht. Zij werd terug naar de gevangenis overgebracht en moet nog drie jaar brommen voor doodslag, gewelddadige overval en vervalsing van documenten.

Crespo deed echter niet echt zijn best om zich te verstoppen. Een paar uur later werd hij opnieuw in Villaviciosa gezien, ditmaal terwijl hij tabak kocht en een koffie dronk in een bar. De klanten lichten de politie in, maar Crespo was reeds vertrokken in een taxi. Gisteren schakelde de politie opnieuw alle middelen in om de Houdini van Asturië te vatten. Voorlopig nog zonder resultaat.

Ga naar de inhoud