Nieuw boek: ‘Terug naar de Costa Blanca’ is de opvolger van ‘Enkeltje Costa Blanca’

Nieuw boek: ‘Terug naar de Costa Blanca’ is de opvolger van ‘Enkeltje Costa Blanca’
Beeld: Uitgeverij Ellessy

Nieuw boek: ‘Terug naar de Costa Blanca’ is de opvolger van ‘Enkeltje Costa Blanca’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Zoals in het eerste boek van Joke Burink was te lezen, hebben hoofdpersoon John Sijtsma en zijn vrouw Mary aan de Costa Blanca een bloedstollend avontuur beleefd. In het nieuwe boek ‘Terug naar de Costa Blanca’ zijn John en Mary inmiddels weer in hun woonplaats Southampton. Je kunt HIER het boek meteen bestellen.

Terwijl de regen tegen het raam klettert, verlangt John ernaar om terug te keren naar de Costa Blanca, het liefst om er te gaan wonen. Die diep gekoesterde wens van John stuit op groot onbegrip van zijn vrouw. John vertrekt toch voor een weekje naar de Spaanse Costa waar hij een oude bekende ontmoet die ook in dit boek weer een belangrijke rol zal vervullen. 

Als de Gota fria zich echter aandient, is John nergens meer te vinden. Later blijkt dat hij halsoverkop is teruggegaan naar Southampton omdat zijn honderdjarige vader Jan plotseling is overleden. Een paar dagen voor zijn overlijden was Jan nog in het huwelijksbootje gestapt met Claire, zijn voormalige huishoudster. Zowel de politie als ook Mary verdenken in eerste instantie Claire ervan dat ze haar rijke echtgenoot de dood in heeft geholpen. Alleen John gelooft in hun ware liefde en verliest het vertrouwen in Claire niet.

Bij de afwikkeling van het testament ontstaan de nodige problemen. John ontvangt uit handen van de notaris een brief van zijn vader waarin een groot geheim wordt onthuld. Het brengt John naar Volendam waar hij een hachelijk avontuur beleeft. Als hij terugkeert naar Southampton staat er nog veel meer ellende op hem te wachten. Zijn huwelijk lijkt te stranden, ongewenst bezoek dient zich aan en John lijkt zijn eigen leven niet meer in de hand te kunnen houden. Regelmatig zoekt hij dan ook zijn toevlucht op de ‘Antje’, het klassieke zeilschip waar John mee is opgegroeid. Zal Johns droom om terug te keren naar de Costa Blanca ooit nog werkelijkheid worden?

Over de schrijfster:

Joke Burink is geboren en getogen in Amsterdam en werkte als lerares, voordat zij haar eerste kinderboek Juffrouw Els schreef. Daarna verhuisde ze naar het oosten van het land en schreef ze er velerlei artikelen, verhalen en gedichten. Onder het pseudoniem T. Hola publiceerde ze Ode aan de Limerick. Tevens verscheen van haar een verhaal onder het pseudoniem Robin Hood in Lentekriebels (uitgeverij Ellessy, 2022).  

In 2021 publiceerde Ellessy haar eerste spannende feelgoodroman Enkeltje Costa Blanca, geïnspireerd door haar geliefde, vaste vakantieplek aan de Spaanse oostkust. Terug naar de Costa Blanca is een vervolg op haar debuutroman.  

Boekenmarkt 6 november in Rojales :

In de Cuevas del Rodeo in Rojales vindt zondag 6 november een boekenmarkt plaats waarbij belangstellenden vanaf 10 uur kennis kunnen maken met schrijvers en hun boeken.

Joke Burink zal daarbij ook aanwezig zijn om haar boeken te signeren en te verkopen. “Voor mij is dit een zeer toepasselijke plek:”, vertelt ze, “omdat de Cuevas del Rodeo ook een locatie is die voorkomt in ‘Terug naar de Costa Blanca’. Het is de plek waar John zijn oude vriend zoekt.” 

Vrijwel alle beschreven locaties in de boeken van Joke Burink bestaan echt. Een ander belangrijk gegeven is dat veel van de personages uit het eerste boek ook weer op verrassende wijze terugkeren in het tweede boek. ‘Terug naar de Costa Blanca’ kan echter ook gelezen worden zonder voorkennis te hebben uit het eerste boek. Wie op de boekenmarkt in Rojales beide boeken koopt, krijgt het boekje ‘Ode aan de Limerick’ erbij cadeau. 

Boekgegevens:

Ook verkrijgbaar als Ebook en luisterboek.

boek costa
Nieuw boek: ‘Enkeltje Costa Blanca’, een spannende roman aan de bekende costa
Er is een nieuwe spannende feelgood roman verschenen van schrijfster Joke Burink met in de hoofdrol de populaire Costa Blanca en de badplaats Guardamar del Segura: Enkeltje Costa Blanca.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud