De 5 beste ’tiny houses’ die je kunt kopen in Spanje

De 5 beste 'tiny houses' die je kunt kopen in Spanje
Beeld: via canva.com

De 5 beste ’tiny houses’ die je kunt kopen in Spanje

In de wereld van prefab huizen zijn er producten van alle soorten en maten. In dit artikel zullen we ons echter richten op degenen met een klein oppervlak en de mogelijkheid om te verplaatsen of te slepen, beter bekend als ’tiny houses’. We hebben een selectie gemaakt van enkele kleine prefab huizen die je kunt kopen in Spanje, inclusief hun prijzen en modellen.

Een ‘tiny house‘ is een klein huis, meestal tussen de 10 en 40 m², dat is ontworpen om optimaal gebruik te maken van de ruimte en duurzaam te zijn. ‘tiny houses‘ worden vaak gebouwd met milieuvriendelijke materialen zoals hout en gebruiken hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie. De ‘tiny house‘ beweging begon in de Verenigde Staten in de jaren 2000, maar heeft de afgelopen jaren wereldwijd aan populariteit gewonnen. Mensen die ervoor kiezen om in een van deze kleine huisjes te wonen, doen dit om verschillende redenen, zoals:

  • Om hun kosten te verlagen.
  • Om duurzamer te leven.
  • Om een eenvoudiger en minimalistisch leven te leiden.
  • Om meer vrijheid en flexibiliteit te hebben.

Deze huizen kunnen mobiel of vast zijn. Mobiele huizen kunnen worden gesleept met een voertuig, waardoor de eigenaren op verschillende plaatsen kunnen wonen. Vaste huizen daarentegen worden permanent gebouwd op een stuk grond en kunnen dus enige vorm van fundering vereisen.

Wat kost een ’tiny house’ in Spanje?

De prijzen van ‘tiny houses‘ variëren afhankelijk van het model, de grootte en de gebruikte materialen. Over het algemeen zijn ze echter goedkoper dan traditionele huizen. In Spanje kunnen de prijzen van ‘tiny houses‘ variëren van € 25.000 tot € 125.000, afhankelijk van de specificaties. Het is ook belangrijk om rekening te houden met extra kosten zoals transport, installatie en eventuele vergunningen die nodig zijn voor het bouwen van een ‘tiny house‘.

Beeld: Noma House
Beeld: Noma House

Shayes Lara

Een van de beste ‘tiny houses‘ in Spanje is de Shayes Lara. Dit huis heeft een oppervlakte van 31,5 m² en is ontworpen door het bedrijf Shayes Homes. Het heeft een modern en minimalistisch ontwerp en is volledig aanpasbaar aan de behoeften van de klant. Het wordt geleverd met een keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer, allemaal op één verdieping. De prijs van de Shayes Lara begint bij € 125.800. Dit luxueuze en duurste model is in Spanje te koop bij Noma House.

AfmetingenMaterialenPrijs
31,5 m²Hout€ 125.800
Beeld Keu Kabin
Beeld: Keu Kabin

Keu Family

Een ander geweldig ‘tiny house‘ in Spanje is de Keu Family, ontworpen door het bedrijf Keu Kabin. Dit huis heeft een oppervlakte van 43 m² en is geschikt voor maximaal 4 personen. Het heeft een moderne uitstraling en is volledig uitgerust met een keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. De Keu Family heeft ook de mogelijkheid om off-grid te leven, wat betekent dat het zelfvoorzienend kan zijn in termen van energie en water. De prijs van de Keu Family begint bij € 79.900.

AfmetingenMaterialenPrijs
43 m²Hout€ 79.900
Beeld AliExpress
Beeld: AliExpress

Linden

Linden is een prachtige ‘tiny house‘ die wordt aangeboden door het bedrijf Prefab Homes en wordt verkocht via AliExpress. Dit huis heeft een oppervlakte van 26 m² en is verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond vind je een keuken, badkamer en woonkamer, terwijl de bovenverdieping een ruime slaapkamer heeft. De Casa prefabricada Linden heeft een modern en stijlvol ontwerp en is volledig aanpasbaar aan de wensen van de klant. De prijs begint bij € 50.265.

AfmetingenMaterialenPrijs
26 m²Hout€ 50.265
Beeld Tini Living
Beeld: Tini Living

Tini Living

Tini Living is een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van ‘tiny houses‘. Ze bieden verschillende modellen aan, waaronder de Tini XS, Tini S en Tini M. De Tini SX heeft een oppervlakte van 16,8 m² en is perfect voor één persoon. Het heeft een moderne uitstraling en is volledig uitgerust met een keuken, badkamer en woonkamer. De prijs begint bij € 35.800.

De Tini S heeft een oppervlakte van 23,5 m² en is geschikt voor maximaal 4 personen. Het heeft een vergelijkbaar ontwerp als de Tini XS, maar biedt meer ruimte en comfort. De prijs begint bij € 44.700.

De Tini M is het medium-sized model met een oppervlakte van 34 m² en biedt plaats aan 2 personen. Het heeft een ruime woonkamer en een slaapkamer De prijs begint bij € 54.500.

Er zijn nog drie andere modellen: de Tini L met twee slaapkamers met 45 m² en een prijs vanaf € 72.900, de Tini 2M met twee slaapkamers en 68 m² vanaf € 95.800 en de Tini 3M wat met 102 m² eigenlijk geen tiny house meer is. Vanafprijs is € 128.600.

ModelAfmetingenMaterialenPrijs
Tini XS16,8 m2Hout€ 35.800
Tini S23,5 m2Hout€ 44.700
Tini M34 m2Hout€ 54.500
Beeld Bewoodville
Beeld: Bewoodville

Wahbi premium

Last but not least, hebben we de Wahbi premium, aangeboden door het bedrijf Bewoodville. Dit huis heeft een oppervlakte van 36 m². Het heeft een modern en stijlvol ontwerp en is volledig aanpasbaar aan de behoeften van de klant. De prijs begint bij € 43.000.

AfmetingenMaterialenPrijs
36 m2Hout€ 43.000
Ga naar de inhoud